A magyar rulett

0

A magyar rulett nem olyan, mint az orosz. Az orosz rulettnél egy töltött pisztolyt kell a fejhez tartva elsütni, annak tudatában, hogy van egy töltény valahol a tárban. Nem tudni, hogy a csővel szemben, vagy nem. A magyar rulett ennek pont az ellenkezője. Ebben a játékban a versenyző – mondjuk például – állami tenderen indul. Annak tudatában, hogy a nyertes csak Mészáros Lőrinc lehet. Míg az orosz rulettnél van – nem is kevés – túlélési, nyerési esély, a magyarnál a nyerési, túlélési esély egyenlő a nullával.

Az oroszok imádják a nagy adrenalin adagot, amit annak veszélye kelt az emberben, hogy az egyetlen golyó, ami a tárban van akár a fejébe is repülhet. Nem úgy a magyarok. Ők egészen másra gerjednek. Arra élveznek el, hogy a fejükhöz szorított 8 lövetűben 8 golyó van. Akárhogy pörgetik a forgótárat, annak minden állása halálos. Ezt nevezik magyar virtusnak. Néha NER-nek, illiberális demokráciának, Orbanizmusnak. A magyar emberekkel nem szimpatizáló hazai és külföldi Soros bérencek szerint ez sima öngyilkosság.

Nem osztom azok véleményét, akik szerint egy nyolclövetű NER nem mondhat csütörtököt. Széll Bernadett az LMP elnöke például a 2018-as parlamenti választások előtt azt mondta, hogy Orbán Viktor börtönbe zárja őt, ha a Fidesz nyeri a választást. Ehelyett mi történt? Orbán megemelte Berni fizetését 200 ezer forinttal. Pedig Berni nem is akarta. Neki elég lett volna annyi, amennyiért a képviselőségre hajtott.

Persze Berni nem Berni lenne, ha nem vág vissza. Hétfőn feljelentést tett a Fidesz irányította számvevő zséknél, hogy a választási kampány során a kormányzat a Stop Soros plakátjaival a Fidesz kampányát támogatta. Amit – az LMP beadványára – a kampány utolsó napjaiban a Kúria is megállapított, eltiltva ettől a kormányzatot. Berni igazi nagy harcos, aki soha nem adja fel és nem ismer lehetetlen. Orbán Viktor fejéhez nyomta a 8 lövetűt. Pont leszarja, hogy töltény az sincs benne.

Zsebesi Zsolt/ facebook