A Magyar Helsinki Bizottság beperli a csótányozós fideszes püspököt!

0

“A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek”

– olvasható a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában.

Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök Kocsis polgármesternek gratulál, miután átadta neki az 56-os Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
A botrány tegnap robbant ki a volt református tábori püspök, Csuka Tamás körül, aki azt találta mondani tegnapi Kismaroson, a málenkij robot áldozataira emlékezve, hogy a Helsinki gyufásdobozokban csempészett be csótányokat a börtönbe, hogy ezzel bizonyítsák a cellák embertelen viszonyait. Mindezt annak kapcsán mondta példaként, hogy a „a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet” ő is megtapasztalta.

Ez pedig kapcsolódik ahhoz a hetek óta tartó skandallumhoz, hogy Orbán Viktor az év eleji sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a gyöngyöspatai szegregált cigány gyerekek kárpótlása munkavégzés nélkül kapott pénz.

Hollik István kormányszóvivő pedig ehhez fűzte hozzá a szokásos magyarázatot, hogy Soros és Soros-hálózat támadja Magyarországot. Erre a gondolatmenetre szállt fel most Csuka Tamás is, aki a gyöngyöspatai ügyet is megemlítette beszédében, miszerint

„felháborító igazságtalanság érte jó barátját, a gyöngyöspatai iskola volt igazgatóját, akit elüldöztek, meghurcoltak, miközben a városban bizonyos helyi csoportok részéről ma is rendszeres erőszakosságok, önkényeskedések borzolják a légkört.”

A Magyar Helsinki Bizottság, akik munkájuk során többször is felhívták a figyelmet a túlzsúfolt börtönökre és az ottani állapotokra, most a Facebookon jelentette be, hogy jó hírnevet sértő hazugságáért pert indítanak a volt református püspök ellen.

A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak…

Gepostet von Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee am Sonntag, 19. Januar 2020

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!