A MAGYAR EGÈSZSÈGÜGY…TERROR!

0

Sokkal nagyobb emberveszteséget okoz az egészségügy elhanyagolása hazánknak, mint a terrorizmus a nyugati világnak.
De “semmi baj’, azt a pènzt elverte a Fidesz stadionikra, amiből európai szintű egèszsègügyet lehetet volna lètrehozni.

Aki nem becsüli meg saját népének ma élő tagjait rendes egészségügyi ellátással, az ne papoljon nemzeti érdekről, gyerekvállalásról és a családok védelméről. Nem a brüsszeli bürokraták és nem az iszlamista terroristák jelentik ma a legnagyobb veszélyt a magyar lakosságra, hanem saját kormánya. !!!

Az elmúlt években sokkal nagyobb emberveszteséget okozott az egészségügy elhanyagolása hazánknak, mint az összes terrortámadás együttvéve a nyugati világnak. A magyar egészségügy katasztrofális állapota nem természeti csapás, hanem az elmúlt évek tudatos kormányzati döntéseinek eredménye, amiért a Fidesz-KDNP-t terheli a teljes felelősség.

Hazánkban a születéskor várható élettartam köztudottan 76 év, ami

öt évvel alacsonyabb az európai uniós átlagnál.

Vegyük azonban Csehországot mint hazánkhoz hasonló adottságokkal rendelkező országot az összehasonlítás alapjául. Egy magyar ma három évvel rövidebben él, mint egy cseh. A teljes magyar lakosságra vetítve ez kereken 30 millió életév veszteséget jelent 76 éves időtávban, illetve azt jelenti, hogy minden egyes évben nagyjából 400 ezer életévet veszít Magyarország a csehekhez képest. Ez évente ötezer abortusszal vagy tízezer 36 éves személy halálával egyenlő.

A magyar egészségügy vészes elhanyagolásáról tanúskodik, hogy 2009 és 2018 között GDP-arányosan 40 százalékkal csökkentek a gyógyászati készülékekre és felszerelésekre fordított állami források. Az állami gyógyszerkassza pedig reálértéken mérve ma 20 milliárd forinttal kevesebb pénzt tartalmaz, mint 2008-ban.

Az egészségügy jelenleg

már az alacsony hazai szinten sem képes működni,

ahogy a Magyar Orvosi Kamara friss közleményében figyelmeztet: „A biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.” Ez alapján nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a kormány az egészségügy extrém alulfinanszírozásával a betegeket és az egészségügyi dolgozókat egyaránt terror alatt tartja.

Biztosra vehető, hogy a hazai egészségügyet az alatt a kilenc év alatt, amióta a Fidesz-KDNP kormányon van, a csehországi szintre lehetett volna emelni, ha meglett volna erre a politikai szándék, hiszen adott volt a kormány számára az ehhez szükséges anyagi mozgástér és politikai stabilitás. A kormány viszont az egészségügy megfelelő fejlesztése helyett gazdasági holdudvarának közpénzen történő felhizlalása mellett döntött és ezáltal

évente 400 ezer életévtől fosztja meg

a magyar lakosságot.

Ez nemzetromboló és életellenes politika. A kormány keresztény értékeket és demográfiai politikát hangoztató kommunikációja ennek fényében igencsak álságos. Aki nem becsüli meg saját népének ma élő tagjait rendes egészségügyi ellátással, az ne papoljon nemzeti érdekről, gyerekvállalásról és a családok védelméről. Nem a brüsszeli bürokraták és nem az iszlamista terroristák jelentik ma a legnagyobb veszélyt a magyar lakosságra, hanem saját kormánya.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook