A labancok nem értenek a magyar lovakhoz

0

Lesántultak az Orbán Viktor által ajándékba vitt rendőrlovak, lehet, hogy Ausztria visszaküldi őket

Nem tudja szolgálatba állítani az osztrák lovas rendőrség Zalánt és Zadart, azt a két mezőhegyesi ménesbirtokról származó lovat, amelyet Orbán Viktor ajándékozott Ausztriának a tavaly nyári látogatásán – derül ki az ORF honlapján szereplő cikkből. A két, most öt és féléves állatot a miniszterelnök a tavaly nyári látogatásán vitte magával ajándékba. Wiener Neustadtban tartják őket, ahol az osztrák lova rendőrség hol a lovasrendőrség számára képeznek ki lovakat, de most egyiküket sem tudják használni, mert lesántultak. 

Egy rendőri vezető az ORF-nek azt mondta, Zalán és Zadar nem lehet a születésétől fogva sánta, hiszen Magyarországon és Ausztriában is szolgáltak már. Magyar állatorvos is meg fogja vizsgálni őket, és ha felépülnek, akkor maradhatnak Ausztriában, ha viszont nem, akkor a két lovat visszaküldik Magyarországra, és újakat kérnek helyettük. Magyarországon elvileg szolgálatban maradhatnak, de csak könnyebb feladatokra vetnék be őket.

(A hvg.hu nyomán)https://168ora.hu/kulfold/lesantultak-az-orban-viktor-altal-ajandekba-vitt-rendorlovak-lehet-hogy-ausztria-visszakuldi-oket-165699