A közmunkásokra is nagyívben tesz a Fidesz – szinte csak fillérek jutnak jövő évre is!

180 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra az idei költségvetésben, ezt azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben majdnem megfeleződött az összeg – írja a Népszava.

2016-ban még 340 milliárd forint volt ez a szám, aztán évről évre csökkent, és jövőre tovább apadhat. 2016 januárjában még 200 ezernél többen dolgoztak ilyen programokban, a lap szerint jövőre ennek a felével számolnak.

A közmunkások egy része valóban talál munkát a piacon, de csak keveseknek sikerül áttörnie.

„Települési forrásaink szerint a peremvidékeken, ha valaki kiesik a közmunkaprogramból, az nem a gyárakban vagy üzemekben tűnik fel, hanem eltűnik a mélyszegénység bugyraiban, vagy jobb esetben megjelenik az álláskeresési támogatásra várók sorában” – írja a Népszava. Egy belügyi anyagban is az olvasható, hogy „az elmúlt időszakban megfordult a korábbi tendencia és emelkedett az álláskeresők létszáma, ugyanakkor jelentős részük továbbra is szakképzetlen, motiválatlan, mentális, szociális vagy egészségügyi hátrányokkal küzd”.

Arról, hogy a közmunka megszűnése pereskedést és trükközést szült sok településen, nemrég részletesen írtunk.

Januárban 36 településen szüntették meg teljesen a közmunkát. Ezzel több, mint 3700 ember munkahelyét – októberre alig 40 százalékuk dolgozik a nyílt munkaerőpiacon.

via. nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

DK: Miközben itthon éheznek szociális juttatásokat adnak Orbánék a határon túlra!

Rubóczki Tamás

Varga Mihály új adókedvezményt jelentett be!

Rubóczki Tamás

Göncz Árpád sírjánál…VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!