A kormány valójában hozza a migránsokat

Az ENSZ képviselője rábukkant a magyar kormány kívülről nézve meglepő kétarcúságára.

„A magyarok egyre növekvő számú elvándorlása demográfiai kihívásokat és munkaerőhiányt idézett elő az országban. A migráns munkavállalók hozzá tudnának járulni a munkaerőpiaci hiány csökkentéséhez. Magyarország eközben ténylegesen lehetővé teszi más országokból egyre nagyobb számban érkező migráns munkavállalók érkezését. 2018-ban közel ötvenezer migráns kapott munkavállalói vízumot Magyarországon (köztük több mint tizenhatezer ukrán, és jelentős számban Szerbiából és Kínából).”

Morales nem talált kivetnivalót abban, hogy külföldiek is vállalhatnak munkát Magyarországon. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a kormány idegenellenes retorikája ezeket az embereket is veszélybe sodorhatja.

„Arról is tájékoztattak, hogy a nem fehérbőrű migráns munkavállalók valamint magyar állampolgárok idegengyűlölettel szembesülnek különösen 2015 óta. Az a tény, hogy az országban egyre nagyobb számban tartózkodnak migránsok, megköveteli a mind a hivatalos kommunikációban mind a társadalmi diskurzusban jelen levő migránsellenes retorika sürgős vizsgálatát.”

Forrás:https://index.hu/belfold/2019/07/18/ensz_jelentestevo_felipe_gonzales_morales_migracios_valsaghelyzet_migracio_tranzitzona_magyar_kormany_idegenellenesseg/?fbclid=IwAR0Skp4_E1lnHYdWfUaPP4AEjlsC-4JbhinbrdAw7OGV1s3Y-CpEh1HZB0M

Kapcsolódó cikkek

Villás Lajos nyugdíjas rendőrtiszt levele a magyar néphez!

O.L.K.T.

„Hat tojást kérek 200 forintért , vagy elmegyek.”

O.L.K.T.

Gréczy Zsolt: “Orbán vagy hazudik, vagy nem érti a világot”

O.L.K.T.