A kórház szerint az adományágyak nem biztonságosak

0

A Heim Pál Kórház elé feküdtek az anyukák, így tiltakoztak a visszautasított adományágyak miatt

Három civil csoport, a Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák közös akciót szervezett a Heim Pál Kórház elé. A szombat délelőtti flashmob apropója az volt, hogy bár a gyermekkórház korábban 20 adományágyat kapott, a szülők továbbra is a földön alszanak, hogy beteg gyerekeik mellett lehessenek. Az adományágyak hiányában szivacsfoteleket bérelhetnek, amiért éjszakánként 4500 forintot kell fizetniük.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

A Heim Pál Kórház a héten a hvg.hu-nak azzal magyarázta ezt, hogy az adományágyak nagyok, veszélyesek és nem elég higiénikusak.

Orosvári Zsolt sárbogárdi apuka gyűjtötte össze az adományágyakat, és a szombati akción is ott volt. Ő korábban azt mondta: már február elején levélben felszólította mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre a bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Fekete Ferenc orvosigazgató azt írta a hvg.hu-nak, hogy az alapítvány azzal kereste meg őket, hogy „anyás ágyakat” kívánnak adományozni, és csak az ágyak leszállítása után észlelték, hogy az átadott típusok

nem alkalmasak arra, hogy azokon a beteg gyermekek mellett édesanyák aludjanak

– ezt viszont állítása szerint azonnal jelezték az adományozónak. Az Anyák az Anyákért Alapítványt vezető Almádi Zsuzsa szerint viszont ez nem igaz, sőt, arról tárgyaltak a kórházzal, hogy további ágyakat szereznek.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

A Magyar Anyák nevű csoport közben aláírásgyűjtési akcióba kezdett azért, hogy a szülők gyerekeik mellett feküdhessenek, ingyen, a Heim Pál Kórházban. A petíciót a cikk megjelenésekor már közel négyezren írták alá.

Forrás és bővebben itt:https://24.hu/kozelet/2019/03/02/heim-pal-korhaz-adomanyagy-flashmob/?fbclid=IwAR3bfv_xMg9xKC_wwdy2uKmTE3l8Y057aDJuAm-1SomtGAxVmlcV9Llgg1Y

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!