A KLÍMAKATASZTRÓFA MEGMUTATTA EREJÉT! ÓRIÁSI A BAJ…

Aggasztó a helyzet, szinte teljesen eltűnt a Viktória-vízesés.
A VILÁG LEGSZÉLESEBB VIZESÉSE VOLT.

A vízesés nem csak látványos volt, de kilométerekről lehetett hallani a csobogását. Most viszont a környék kopár és néma.

A globális felmelegedés számlájára írható súlyos aszály miatt szinte teljesen kiszáradt a Zambia és Zimbabwe határán található Viktória-vízesés.

A Zambézi folyó nagy vízesése, a Viktória-vízesés nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, habár mostanában nem emiatt jelennek meg róla hírek: a vízesés szinte teljesen eltűnt a térséget hosszú ideje sújtó aszály miatt. A világhírű afrikai látványosságról több képügynökség, köztük az AFPis fotókat adott ki.

A Sky News azt írja, a soha nem látott szárazság a globális felmelegedés számlájára írható. A vízesés környezetét korábban sűrű, zöld növényzet borította, most több helyen csontszáraz sziklákat és köveket látni, a vízfolyam pedig rekordalacsony. A helyzet komolyságát a vízesés csendje is jól mutatja: máskor kilométerekkel arrébb is hallani lehetett, most viszont alig.

A Viktória-vízesést az Angola, Zimbabwe, Namíbia, Zambia és Mozambik területén keresztül folyó Zambézi folyam táplálja, normál esetben a víz százméteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny is kiegészíti. Ez most szintén nem látható. A vízesés közvetlen környékét nemzeti parkká nyilvánították korábban, 1989 óta az UNESCO-Világörökség része.

Zambia jelenleg a turizmus drámai csökkenésével küzd (idén 40 százalékkal kevesebben érkeztek az országba), és ezen a majdnem kiszáradt vízesés sem segít. A helyiek már afrikai Grand Canyonként hivatkoznak rá az egyszínű sziklás hasadék miatt.

Kapcsolódó cikkek

Hazám! József Attilával a gyűlöletkeltő hazaárulók ellen

O.L.K.T.

Tízezer családot lakoltattak ki három év alatt Magyarországon

O.L.K.T.

Piros lapot mutattak az orvosok a kormánynak

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!