A Kedves Vezető új ellenségre lelt. Ez nem más mint a facebook.

A Facebook nem lát lehetőséget arra, hogy hazánkban is alkalmazza a biztonságos médiatermékeket tartalmazó „fehér listát”, mert túl nagy veszélyét látja a visszaélésnek, írja a HVG.

Bejegyzés megtekintése

Múlt héten az olaszországi Perugiában egy nemzetközi újságíró fesztiválon a cég munkatársai arról beszéltek, hogy platform az EP-választás előtt elhatározta, hogy a kitett híreket csak előzetes kontroll után lehet majd hirdetni.

A cél, hogy visszaszorítsák a lehetőségét, hogy politikai előnyt lehessen szerezni hangulatkeltéssel, a legtöbb helyen pedig meghatározták azon sajtótermékek körét, amelyeknek nem kell ilyen kontroll.

A magyarországi Facebookon nem kapott senki felmentést, a cég munkatársaitól pedig a KESMA rövidítés hangzott el, azaz tisztában vannak a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány működésével.

Ettől valószínűleg nem függetlenül állt elő a Századvég a Facebook szabályozásának tervével. Az érvelés szerint ugyanis a közösségi média korlátozza a szólásszabadságot, hiszen rendszeresen letilt olyan tartalmakat, amik nem illenek a világképébe, így a Facebookot tömegmédiává kell nyilvánítani és a magyar törvények alá vonni.

Meg van tehát a soros ellenség és ez most a Facebook.

Kapcsolódó cikkek

The Guardian: Demokráciakrízis Magyarországon!

O.L.K.T.

A Fidesz propaganda elnökének megháromszorozták a fizetését!

O.L.K.T.

Szegény Zsolt! Már majdnem sajnálunk…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!