A KDNP felmondaná az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Milyen èrdekes, hogy Moszkva is ezen töri a buksiját ugye?😉 De nèzzük, hogy miről is van szó.

0

A KDNP felmondaná az Emberi Jogok Európai Egyezményét.
Az egyezményre hivatkozva marasztalták el többször is a magyar államot, a KDNP a jelek szerint gyorsan kezelné a problémát.

El kell gondolkodnunk azon, hogy a strasbourgi bíróság hatályát felfüggesztjük-e Magyarországon, az emberi jogok helyzete enélkül is biztosított.

Így fogalmazott Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka csütörtökön a parlamentben, a börtönkártérítések felfüggesztéséről szóló törvényjavaslat általános vitájában. A képviselő erősen nyitott: azt mondta, “bűz van Strasbourgban”, a bíróság precedens ítéleteivel támogatta a börtönbizniszt, magyar bíróságokkal együtt a bűnözők oldalára állt.
Szerintem meg mindig a fejètől bűzlik a hal, na de mindegy.
Szerinte ez nem előremutató európai joggyakorlat. A bíróság ellen érvelve felhozta a bangladesi menekülteknek megítélt kártérítést is, és azt mondta, a börtönkártérítésének felfüggesztése, illetve a migrációs fenyegetettség miatt át kell gondolni a bíróság hatályának felfüggesztését.
A strasbourgi döntések sértik az állam kompetenciáját, az ítéletek mögött globális csoportok érdekei húzódnak meg – mondta.
No meg szerintem még mást is sèrt nekik, de hát ha ” kilèpnek” akkor ugye semmi köze hozzá, hogy hogyan sèrtik az emberi jogokat.
Mèg szerencse, hogy a keresztényi èrtèkeket nem sèrti😉

Éppen ezért szerinte

itt az idő, hogy az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról, vagy bizonyos pontjainak felfüggesztéséről gondolkodjon el a kormány.

A Vejkei által hivatkozott egyezmény harmadik cikke mondja ki, senkit sem lehet kínzásnak vagy embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni. Na persze ez alól kivètelt kèpez a Fidesz ès a KDNP, tegyük hozzá! Egyèbkènt ennek megsértése miatt ítélte meg az Európai Emberi Jogok Bírósága a börtönkártérítéseket, de az egyezményre hivatkozva perelték be az államot a menekültekkel szembeni bánásmód miatt is.

Azèrt szerintem elgondolkodtató egy picit!
No nem nekem, mert ez nálam már lassan evidens ezen hozzáállások, Illetve nyilatkozatok, hanem nektek!
Nektek kik ezt olvassák!!
Mèg mindig a fotelben ültök?
Nemsokára számítok rátok!!

-Hanter- /facebook