A Karmelita kolostorban kialakított palota ura Magyarország leggazdagabb embere?

0

Magyarország családi klánok kezébe került, egy szűk kör tart a markában minden politikai és gazdasági hatalmat.

Nap, mint hallunk megkérdőjelezhető családi összefonódásokról, az ezzel járó anyagi előnyökről. Tudjuk, hogy a miniszterelnök nagyobbik lánya már a “saját lábán áll”, független szüleitől. Ez rendjén való is, hisz a gyermekek kirepülnek a családi fészekből, elkezdik önálló életüket élni. Akinek a kormányfő az apukája, az némi előnnyel indul a nagybetűs életbe. A miniszterelnöki vő az elmúlt években számos anyagilag kifejezetten előnyös üzletben vett részt, óriási nyereséggel. A fáma szerint számos ingatlanügyben, és a szálloda iparban is érdekeltséget szerzett a miniszterelnöki vő, közvetve, vagy áttételes módion. A nevét együtt emlegették a kétes hírnevű “Pharaon professzorral”, a városi legendák szerint a milliárdos seregélyesi kastélya a kedves rokoné lesz. A miniszterelnök vejét sejteni, egy másik kastély üzlet mögött is. A turai kastélyt, még 2015-ben vásárolta meg egy cégcsoport, s valami furcsa véletlen folytán, a vevő cégek egyike nevében a vő fizette be az illetéket. A Balaton környékén lassan minden a kormányfő vője és Mészáros Lőrinc érdekkörébe kerül, több közös üzletük is napvilágra került. Szinte felsorolni sem lehet a kempingek, szállodás sorát, amelyekben részesedésük van. A fáma szerint divatszakma is a királyi sarj homokozója lett.

A Tiborcz -sarj az első milliárdjait azzal szerezte, hogy több városban az érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. végezte a közvilágítás korszerűsítését, melynek egyik célja az energiatakarékos, LED alapú utcai lámpák használata volt. A lakosság azonban azt érzékelte, hogy a projekt végén az utcák jóval sötétebbek lettek, mint előtte voltak. A NER elhozta számukra a sötétséget. Hogy hány baleset történt emiatt, arról nem szól a fáma.
A korszerűsítés jelentős EU-támogatással történt. Magyarországgal szemben t-mint tudjuk–több ügyben felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított. Ezek egyike lett a 35 közvilágítási projekt. A Polt Péter vezette ügyészség azonban -mint szinte minden fideszes érintettség esetén-nem látta indokoltnak a nyomozást. A Fidesz -kormány biztos ami biztos alapon, “kivette” az uniós elszámolásból az erre a célra fordított közel 14 milliárdot, így a magyar adófizetők pénzéből kezdte meg a “saját” lábán állást a Ráhel asszony.

Azok az idők már régen elmúltak –ha voltak–, amikor még takargatni próbálták a nyilvánosság előtt a család gazdagodását. Az első Orbán kormány idején a felesége üzleti érdekeltségébe tartozó kft “baráti” összejövetelén, az akkori miniszterelnök úgy fogalmazott amikor az állami támogatásokról volt szó: “Ne mi nyerjük a legtöbbet !” A kormányfő 2001-ben még arról beszélt, hogy az édesapja azt tervezte, hogy szállítóként rész vesz “bizonyos” autópálya építésében, de erről akkor a fia lebeszélte. Nos, ezek a mesebeli idők már a múlt ködébe vesztek, napjainkban szépen gyarapszik a szűkebb, tágabb család. Istenke tudja miért, de számos ügylet mögött, ott található az ország leggazdagabb gázszerelője. Fránya a jó dolgát, mindig akkor serte -pertél a barátja családja körül, amikor valamilyen zsíros üzletről van szó. Valószínűleg, éppen arra járt. Egy biztos a papa üzletei szépen fialnak, számos állami beruházáshoz szállítanak követ,betonelemeket a birodalom cégei. A hírek szerint tisztes osztalékot is ki tudtak a cégeikből venni. Valószínűleg nincs szükség arra, hogy segítséget kapjon a kormányfőtől, működik ez a rendszer magától is, hiszen melyik nagy, állami megrendelésekre pályázó cég, nem segít örömmel egy tisztes idős embernek, és a fiainak.

Emlékszünk valamivel több mint egy éve a miniszterelnök a parlamentben, egy a vagyonosodását firtató kérdésre azt mondta: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.”. Majd hozzátette: ” A rendszerváltáskor dönteni kellett, hogy valaki politikus lesz, vagy üzletember, én döntöttem, ennek a következményeit vállalom.”

Látszólag így is van. A kormányfő legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint a feleségével közös bankszámlájukon 1 millió 395 ezer forint volt, egyéb megtakarításuk nincs. Mint egy átlagos magyar család, ezt mutatja kifelé a kormányfő. Ebből a pénzből nem igen futja a még otthon levő gyerekek eltartására, az ingatlanok rezsije sem két fillér. Igencsak élére kell raknia Anikó asszonynak a garasokat, hogy kihúzzák a következő fizetésig.Ha mégis megszorulnának, akkor a papa vagy a legnagyobb lányuk biztos kisegítik a miniszterelnököt.

A történetnek lehetséges egy másik olvasata is. A városi legendák szerint a felcsúti gázszerelő nem egyéb mint az Orbán -vagyon kezelője, stróman, aki a nevére vette a Várba költözött kormányfő érdekeltségeit. Erre eddig közvetlen bizonyítékot senki sem tudott felmutatni, így mi is csak eljátszunk a gondolattal. Ha Mészáros az Orbán Viktor álneve, akkor a Karmelita kolostorban kialakított palota ura Magyarország leggazdagabb embere.

Forrás: Budácsik Lajos/facebook