A kanári, Hende Csaba: Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány…

0

Összefogott Szombathelyen az ellenzék, és rendkívüli képviselő ülésen határoztak arról, hogy a város cégeinél nem vezetik be a túlóratörvényt. A keddi ülésre a fideszes képviselők nem mentek el, csak Puskás Tivadar polgármester jelent meg. Az összefogás eredménye lett az is, hogy Szombathely közgyűlése

felszólította a térség kormánypárti képviselőjét, Hende Csabát, hogy érje el a túlóratörvény visszavonását.

Hende szerint nevetséges az egész, és felesleges is róla beszélni. A Vaol.hu-n pénteken megjelent interjújában azért beszélt róla. Szerinte a “munka törvénykönyve módosítása csak mondvacsinált ürügy volt a Gyurcsány Ferenccel teljesen összenövő ellenzék számára, ami köré megszervezhette az agresszív, többfelvonásos botrányelőadását. Országosan és itt, helyben egyaránt.” Szombathelyről szólva elmondta, hogy bekérték az önkormányzati cégektől az adatokat és kiderült, hogy eddig sem túlóráztak azoknál, vagy csak alig. És Hende szerint ez a jövőben sem fog változni. Hogy miért nem, arra meglepő indokot hozott:

“megjegyzem: a korábbi túlóraszámok emeléséhez szükséges többletforrások sem állnak az önkormányzati cégek rendelkezésére.”

Majd visszatérve az országos politikára, kijelentette:

“ha ugyanis végignézek a parlamenti rendzavarásban részt vevő és a tüntetéseken megjelenő arcokon, akkor azt látom, hogy ők bizony ugyanazok, akiknek a hatalma idején az államcsőd széléig sodródott Magyarország. És került adósságcsapdába Szombathely. Halkan kérdezem: amikor vezető helyzetben voltak, akkor miért nem számított nekik a magyar emberek élete és sorsa?”

 

 

olkt.hu