A kamuhír az kamuhír, pláne ha a Fidesz generálja!

0

Időről időre felkapja a fejét a közösségi oldalakon az a kamuhír, ami szerint a kormány a Hazai Hatékonyság 2.0 program keretein belül 2,5 millió forintot ad lakáskorszerűsítésre minden magyar állampolgárnak, aki igényli.

Az önkormányzati választások miatt nyilván érzékenyebbek az ilyen hírekre az emberek, ilyenkor könnyebben elhiszik, érdemes tehát ismét foglalkozni a hírrel. Ha jobban belegondol az ember, hát egyáltalán nem valószínű, hogy a kormány csak úgy odadob 2,5 milliót 10 millió embernek.

Az eredeti álhír lényegi része így hangzott:

„2018 tavaszától 2,5 milliós támogatásra jogosult minden Magyarországon élő, magyar állampolgár. Eddig a pontos részletekről nem esett szó, de most végre kihirdették az igénylés pontos idejét és helyszínét.A Hazai Hatékonyság 2.0 nevet kapó támogatás 2018. április 16-tól, hétfőtől igényelhető meg, egy a korábbinál sokkal egyszerűbb formanyomtatvány segítségével a helyi önkormányzatoknál. Mindössze egy személyigazolvány és egy bankszámla szükséges hozzá. A lakóépület korszerűsítésére fordítható támogatás 14 munkanapon belül kiutalásra kerül – nyilatkozta a MEHI szóvivője.”

2018-ban a MEHI, azaz a Magyar Energiahatékonysági Intézet cáfolta, hogy létezne a Hazai Hatékonyság 2.0 nevű program. Mostanra megváltozott az eredeti álhír is, 2018 április 16. helyett 2019. szeptember 17. lett a céldátum, így aztán zavartalanul terjedhet ismét a közösségi oldalakon.

Ne dőljön be neki senki, olyan kormány még soha nem volt, amelyik csak úgy kiosztott volna körülbelül 25 ezermilliárd forintot.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!