A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Strache-botrány miatt

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt – mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor  májusban találkozott az osztrák politikussal. Az ügyet a képviselő úgy jellemezte:
„Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, és így Orbán Viktort is, hiszen egy korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját.”
Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer – fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye. Feltette a kérdést: „a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése?” – sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni:
az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt?
Orbán szövetségi rendszere összeomlani látszik – jelentette ki Szilágyi. Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.

 

Forrás: Népszava

Kapcsolódó cikkek

Egy fiatal hölgy nyílt levele….Tisztelt Orbán Viktor!

O.L.K.T.

ORBÁNTÓL KÉRDEZEM ➡️ HOL VAN A QUAESTORBÓL ELLOPOTT 250 MILLIÁRD ❓❗️❓

O.L.K.T.

A fideszes agymosás 10 pontja!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!