A Gyöngyöspatai romák nem kérnek Orbán ajánlatából

0

Szombaton gyűlést tartottak azok a gyöngyöspatai romák, akiknek kártérítést ítélt meg a bíróság az iskolai szegregációs perben. Néhány napja ugyanis a térség fideszes képviselője ajánlatot tett: pénz helyett fogadják el a természetbeni kártérítést. Bár a gyűlésre végül nem mehettünk be, úgy tűnik, teljes az egyetértés, az emberek mielőbb pénzt szeretnének. 

„Na, csőváz” – szólt oda türelmetlenül egy 12 éves kislány a gyöngyöspatai Hegyalja út, vagyis a cigánysor egyik udvaráról, és becsukta a kaput. Így csak odakintről, a deresedő drótkerítés mellől fülelhettünk, mit szólnak az udvaron összegyűltek az iskolai szegregációs per újabb fordulatá

Horváth László fideszes parlamenti képviselő csütörtökön jelentette be, hogy a Debreceni Ítélőtábla jogerős, másodfokú ítélete ellenére nem pénzben, hanem természetben, vagyis képzésekkel kárpótolnák azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. Ez többek közt azt jelentette, hogy külön emeleten és osztályokban kellett tanulniuk, nem vitték el őket osztálykirándulásra, nem vehettek részt az úszásoktatáson, és nem ugyanúgy tartották nekik a tanórákat, mint másoknak. 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!