A Gundel étterem vezetője össze-vissza magyarázkodik Orbán menzájáról!

Peter Knoll elárulta: a patinás étterem Orbán Viktor menzájával épp csak nem bukik, a profitot pedig a Miniszterelnökség protokoll-rendezvényeivel akarják bezsebelni.

A Gundel étterem ügyvezetője, Peter Knoll a 24.hu portálnak adott interjút, amelyből kiderült, hogy őt sokkolta az a több ezer felháborodott üzenet, komment és telefonhívás, amit a múlt héten kaptak.

“Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a többezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik.”

 

Az interjúban Knoll elárulta, hogy a Gundel elsősorban nem a Karmelita kolostorban működő menza miatt indult el az állami pályázaton:

“most mindenki a menzáról beszél, de ez a szolgáltatás számunkra csak egy nagyobb megbízás része volt. A menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok. A profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”

Az ügyvezető később ki is fejtette, hogy a jövőben szeretnének minél több protokolleseményt kiszolgálni, a megfelelő költségért.

Megkerülhetetlen téma volt, hogy miből adódik a Miniszterelnökségen működő konyha és a városligeti “anyaétterem” döbbenetes árkülönbsége (a somlói galuska például a Várban 260, a Gundelben 2700 forint).

“A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja”

– válaszolta a felvetésre Knoll, aki példákat is említett, többek közt, hogy a Gundelben gyönyörű környezetben, felszolgálók szolgálnak ki és Zsolnay készlettel terítenek.

Peter Knoll egyébként az interjúban leszögezte, az ő döntése volt, hogy milyen árakon kínálják az ételeket a Miniszterelnökségen, de hozzátette, figyelembe vette azt is, hogy azok, akik ott esznek, korábban a Parlamentben dolgoztak, vagyis “vannak bizonyos elvárásaik az ebédjükkel kapcsolatban”, utalva ezzel alighanem az Országház szintén legendásan olcsó étkezdéjére.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Drónvideón az Orbán birodalom! Villák, kastélyok, hotelek, több milliárdos értékben

O.L.K.T.

Állítsuk meg a rasszizmust!

O.L.K.T.

Horváth András: A NYÍREGYHÁZI CSODA – Ezt olvassátok!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!