A G. Fodor féle nyaloncgyár, úgy hazudik mint a vízfolyás!

0

A Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje által képviselt bevándorlás- és kvótapárti politikát még a saját, baloldali tábora sem támogatja Magyarországon – közölte a Századvég Alapítvány a közelmúltban elvégzett közvélemény-kutatására alapozva pénteken az MTI-vel.

Mint írták,

pénteken Magyarországra, az MSZP kongresszusára érkezik Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje.

A Századvég Alapítvány hozzátette:

Timmermans korábban sokszor élesen bírálta az Orbán-kormány bevándorláspolitikáját, és ő volt az Európai Bizottság alelnökeként az egyik első európai politikus, aki támogatta a kvótarendszer bevezetését és a migránsok szétosztását a tagállamok között.

Álláspontja azóta sem változott, hiszen a jelenleg is zajló EP-kampányban egyik megszólalásában tett hitet amellett, hogy külön csatornát kell létrehozni az Európába irányuló migráció számára – jegyezték meg.

Századvég: az MSZP-szavazók többsége nem ért egyet a Timmermans-féle bevándorláspárti politikával
Frans Timmermans az EB első alelnöke.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. Fotó: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Mint írták, Frans Timmermans a migrációs válság kezdete óta aktívan közreműködik a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében, pár héttel ezelőtt javasolta a Soros-szervezetek támogatásának háromszorosára emelését, és évek óta sürgeti a migrációt elutasító országok megbüntetését, valamint az illegális gazdasági migráció legalizálását.

Az elemzésben megjegyezték: a Soros György egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számító politikus vizitje komoly üzenettel bír, Timmermans magyarországi látogatásával még inkább integrálja az európai bevándorláspárti erők táborába a legnagyobb magyar baloldali ellenzéki pártot, az MSZP-t.

Timmermans fogadásával a magyar szocialista politikusok pedig ismét hitet tesznek a Soros György által diktált politika, azaz a kvóták és az illegális bevándorlás mellett

– írták.

Jelezték:

közvélemény-kutatásuk alapján azonban arra lehet következtetni, hogy Timmermans magyarországi látogatásával “valójában felesleges köröket fut”, “hiszen, ahogy az MSZP politikusai, úgy Timmermans sem vette figyelembe, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus alakult ki a migráció kérdésében”.

Azzal, hogy Timmermanst támogatják, az MSZP politikusai figyelmen kívül hagyják saját választóik véleményét és akaratát, ugyanis Timmermans által képviselt politikát az MSZP-szavazók döntő többsége elutasítja – jegyezték meg.

A Századvég kutatásából kiderül, hogy a magyarok 81 százaléka elutasítja az uniós kvótarendszer tervét, ami alapján migránsokat osztanának el a tagországok között.

Ebben a tekintetben lényegében pártszimpátiától függetlenül egységes a lakosság véleménye, hiszen minden párt táborában többségben vannak azok, akik ellenzik a kvótarendszert.

A Fidesz-szavazók 94, a Jobbik-szavazók 81, az MSZP-szavazók 69, az LMP-szavazók 65, a DK-szavazók 59, a Momentum-szavazók 49 százaléka nem ért egyet a kvótákkal.

A felmérés szerint a demográfiai problémák kezelését illetően is világos a magyarok álláspontja: a megkérdezettek 91 százaléka szerint a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni.

Ebben a tekintetben a pártszimpátia alapján sincs vita: az ellenzéki pártok szavazóinak átlagosan több mint 80 százaléka ezen az állásponton van, sőt az MSZP-szavazók 77 százaléka szerint is erős családpolitikára van szükség bevándorlás helyett.

A Századvég február 8-12. között, ezer, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,2 százalékpont.

Forrás: MTI