A Fidesz vagyonért felelős tárca nélküli miniszternő a legbefolyásosabb!

A magyar Forbes ötödször készítette el A legbefolyásosabb magyar nők listáját. Ahhoz idén is a Bisnode céginformációs rendszer által biztosított adatokat és több tucat háttérbeszélgetés információit  használta fel.

A végső sorrendről a szerkesztőség döntött. A Közélet kategóriában négy év után először csúszott le az első helyről a Forbes listáján Lévai Anikó. Most az ötödik, megelőzi lánya, Orbán Ráhel (4.), helyére pedig Bártfai-Máger Andrea (1.), a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter lépett.

A közélet és a politika területén tűnt fel a legtöbb új név is: több év után visszakerült a listára Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke; új szereplő Varga Judit, európai kapcsolatokért felelős államtitkár; és Kecskemét kormánypárti polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia.

Az Üzlet kategória élén is először történt változás: Dávid Ilona Volán-vezért Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonos-elnöke váltotta. Visszatért Heal Edina, aki két éve még a Google vezetőjeként, most a Republic Group operatív igazgatójaként került a listára. Új szereplő Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix, aki az Echo tévé éléről a Life és az Ozone csatornákhoz került.

A Kultúrában megingathatatlan Havas Ágnes helyzete, új szereplő Keserü Ilona festőművész. Stabil a Média kategóriában Vidus Gabriella RTL-vezér első helye, de már dobogós Mészáros Kinga, a Centrál Médiacsoport vezetője.

A magyar Forbes ötödik listája bővült egy új kategóriával. Azokéval, akik szakterületek meghatározó, befolyásos alakjai, ezért figyelni kell rájuk. A listán szerepel többek között L. Ritók Nóra, Ürge-Vorsatz Diána, Mészáros Antónia, Gyurkó Szilvia, Polgár Judit, Székely Kriszta, Pataki Ági.

olkt.hu/Forbes

Kapcsolódó cikkek

Illiberális demokrácia?!

O.L.K.T.

Európa választ – kövesse velünk az eseményeket percről percre!

O.L.K.T.

Balázs Péter: “Orbán Viktor veszélyes játékot játszik!” – vagy repül az ország az EU-ból!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!