A Fidesz totál ki akarja nyírni Czeglédy Csabát!

0

Az ügy kabaréba illő részleteinek hála mégis nehéz komolyan venni a procedúrát. Eltekintve attól az apróságtól, hogy az igazságszolgáltatásunk látható élvezettel játszadozik emberéletekkel.

Hogy mi a teljes igazság, jószerével nem fogjuk megtudni soha. Egy biztos, valamiért a Fidesznek nagyon fontos lenne Czeglédy Csabával példát statuálni. Mivel azonban a meghurcolt politikust semmilyen módon nem sikerült eddig megszorongatni – eltekintve természetesen az előzetes letartóztatását – új módszerrel próbálkoznak az illetékesek feltehetőleg fideszes utasításra.

Minimális büntetéssel megúszhatja, ha mondd valami „extrát”, „nagyon ütőset” Czeglédy Csaba ellen – ilyen „vádalkut” ajánlott az ügy egyik gyanúsítottjának több körben is az ügyészség. Kecsegtető ajánlat volt, főleg, hogy szerinte azzal próbáltak nyomást gyakorolni rá, hogy ellenkező esetben hosszú évekre börtönbe kerülhet – erről maga az azóta már meg is vádolt férfi beszélt a hvg.hu-nak, aki végül nem fogadta el az egyezséget. Czeglédy szerint törvénytelen, hogy így kufárkodik az ügyészség, csak hogy rá nézve terhelő vallomásokat csikarjon ki. /hvg/

Bizonyítékot természetesen nem hagynak. A szóbeli ígérgetések lényege kettős. Egyfelől nem kell tartani attól, hogy – mint jelen esetben – kiszivárog. Mert lényegében csak a szivárogtató szavára hagyatkozhatunk. Egy józanul gondolkodó ember – és tegyük fel, hogy legalább néhány ilyen maradt még ebben a nyomorult országban – semmiképpen sem tekinthet egy puszta vallomásra perdöntő bizonyítékként? Másfelől, ugyan mi garantálja egy szóban elhangzott ígéret betartását?

Az hogy a kérés közvetítőn keresztül jutott el a gyanúsítotthoz, további táptalajt ad kételyeinknek.

Sokkal érdekesebb az a mellékinformáció, amit a gyanúsított elmondott, miszerint a Czeglédy-ügy más gyanúsítottai valószínűleg belementek a némileg rizikós és feltétlenül obszcén „alkuba”.

Ahogy arra a Czeglédy cégének egykori középvezetője rámutat, ebben nincs semmi meglepő. A fogság épp elég ahhoz, hogy megtörje az embert, különösen, ha nem láthatja a családját. Így ezek a vallomások sem feltétlenül bizonyítékértékűek.

olkt.hu/hvg.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!