A Fidesz tisztára mossa a mocskos szennyest?

0

Tavaly tavasszal, a magyar bíróság hivatali vesztegetés miatt – jogerősen– öt év börtönre ítélte Balmazújváros volt fideszes kötődésű polgármesterét.

Még a nyáron börtönbe kellett volna vonulnia, de ez eddig nem történt meg. Sőt, ahogy arról a független magyar sajtó beszámolt, Kövér Lászlóval tavaly októberben még Erdélybe is kirándulhatott. A fáma szerint úgy került oda, hogy Tiba István, akinek egykor a jobbkeze volt, tagja az Országgyűlés focicsapatának. Valószínűleg a képviselő úrnak kellett valaki, aki kimossa a szerelését. ( Majdnem szennyest írtam, de így azért szebben hangzik.)

Hivatalos magyarázat szerint azért van még szabadlábon, mert kegyelmi kérvényt adott be Áder Jánosnak, és mellette kérte az igazságügyi minisztert, hogy az elbírálás idejére függessze fel a büntetését. Úgy tűnik, Trócsányi tárcavezető ehhez hozzájárult. És innen a nagy homály. Arról nem tudunk, hogy elnöki kegyelmet kapott volna, Sándor palota urát nem köti határidő. Elvileg a végtelenségig lehet az ügyet húzni. Akár az is elképzelhető, hogy amíg a Fidesz hatalmon van, egy jogerősen, súlyos bűncselekmény miatt elítélt, vígan éli a világát. Saját jogérzékem szerint egy esetleges elnöki kegyelem esetén, igencsak adnának egy nagy adag fekáliát a jognak.

Vajon, ha mondjuk egy “átlagos” magyar “zemberről ” lenne szó, akkor is ilyen megértők és humánusak lennének az illetékes elvtársak? Kétlem. Magyarországon a jog a Fidesz szolgáló lánya, a párthoz valamilyen módon kötődés, -netán személyi összefonódás, de akár a balhé elvitele okán–, menlevelet jelenthet még egy bűncselekmény miatt elítélt számára is. Mindez a jog, a jogbiztonság, a jogállamiság megcsúfolása, amelyhez jogvégzett emberek a nevüket adják, ahhoz asszisztálnak. Itt az ideje annak, hogy visszaadják a diplomájukat, mert méltatlanok a jogi doktori címre.

 

 

Via: Magyarország-nem-Orbán-Viktor-hűbérbirtoka

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!