A Fidesz szerint Gyurcsány a hibás a kórházi adósságok miatt!

A sorok között azért ott van, hogy nincs elég pénz: az Emmi azt írja közleményében, “módosul” a járó- és fekvőbeteg-ellátás finanszírozása, valamint új kontrolling- és monitoringrendszert építenek ki.

Közleményt adott ki az Emmi a kórházak adósságáról. Mint írják, az intézmények adóssága a balliberális korszak egyik súlyos mulasztása, mert a folyamatos pénzkivonás miatt 2010-re az adósságállomány megközelítette a 130 milliárd forintot, a 2010-es kormányváltás óta azonban kevesebb mint felére csökkent a kórházak adósságállománya. Kásler maga küldte el a veszprémi kórházigazgatói székből Dávid Gyulát azonnali hatállyal.

Az Emmi további lépéseket tervez, a jelenlegi hiány 28 intézményből tevődik össze, ezekből 13-ban már költségvetési felügyelő segíti a működést. De kiépül egy kontrolling- és monitoringrendszer is, valamint “módosul” a járó- és fekvőbeteg-szakellátás finanszírozása is.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Voldemort nagyúr? Pfűbazmeg!

O.L.K.T.

A POLT…

O.L.K.T.

A családi pótlék és a nyugdíjminimum is annyi, mint 2010-ben…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!