A Fidesz szélsőjobboldali Vadhajtások okoskái szidalmazták Guy Verhofstadtot Budapesten

Üvöltve küldte vissza Brüsszelbe a kormánypárti Vadhajtások nevű weboldal egyik barátja Guy Verhofstadt belga liberális politikust, aki a Momentum Mozgalom meghívására érkezett Budapestre, hogy az EU-s támogatási rendszer reformjáról beszéljen a Legfőbb Ügyészség épülete előtt.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András és a belga politikus közös tájékoztatóját folyamatos közbekiabálással és hangszóróból arab nyelvű éneket játszva zavarta a korábban számos párt rendezvényén provokáló Bede Zsolt is. Ennek ellenére kiderült, hogy a Momentum Mozgalom szigorúbban szabályozná az uniós támogatások felhasználását.

Az EU-s pénzeket ne az Orbán-maffiára, ne a Fidesz-maffiára költsük, hanem csak egészségügyi célokra, csak oktatási célokra, és csak megélhetési célokra fordítsuk ezeket – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.

A támogatási rendszer reformjában partner az európai liberális pártok frakciója, amely az előrejelzések szerint a többségi koalíció tagja lesz az Európai Parlamentben.

Most vasárnap lesz először, hogy a szocialisták és a konzervatívok nem kerülnek többségbe.

Mi egy új Európa-párti centrista frakciót alapítunk, és ennek a csoportnak a támogatása nélkül neme lehet többséget szerezni az Európai Parlamentben – mondta az Euronewsnak Guy Verhofstadt.

Az európai parlamenti választásoknak a Momentum Mozgalmat is frakciójukba váró liberálisok lehetnek az egyik nyertesei, a közvélemény-kutatások szerint akár negyven új helyet is szerezhetnek az Európai Parlamentben.

 

olkt.hu/euronews.com

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli: Hova tűnt az idei nyugdíjemelésre költhető pénz java?!

O.L.K.T.

Orbán szerint az ENSZ is Soros György kottájából játszik!

Rubóczki Tamás

Mága Zoltán akkora fideszes lett, hogy csak úgy ömlenek a százmilliók az ölébe!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!