A Fidesz szándéka kinyírni a Demokratikus Koalíciót!

Minden jel szerint a Demokratikus Koalíció lehet a következő áldozata a kinyírási hullámnak, legalábbis a sajtóhírek erre engednek következtetni.

Áldozattá válhat a DK, legalábbis azok alapján amit a mai napon az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kiadott közleményt. A közelmúltban ugyanis egymásnak esett a politikai párt és az állami hivatal. Úgy tűnik a hivatal most visszaüt a pártnak.

Az történt ugyanis, hogy a Demokratikus Koalíció a hétvégén lemondásra szólította fel az ÁSZ elnökét, mivel a párt szerint a számvevőszék “politikai megrendelésre” bírságokkal lehetetleníti el az ellenzéki pártokat.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az ÁSZ az elmúlt hetekben és hónapokban megmutatta azt, “milyen az, amikor egy papíron független állami szerv mégsem független szervezetként működik”. A számvevőszék “politikai megrendelést látszik teljesíteni, amikor úgy tűnik, hogy a célja az ellenzéki pártok ellehetetlenítése” – fogalmazott.

Válaszul a számvevőszék a mai napon közölte a Demokratikus Koalíció gazdálkodásában feltárt törvénysértésekért, szabálytalanságokért, illetve azok törvényben rögzített jogkövetkezményeiért a pártot terheli a felelősség.

Egyben megismétlik, hogy “az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a kampányküzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat”.

A napokban vált világossá, hogy a Jobbik eddigi bírságainak száma elérte az 1 milliárd forintot ezért a közeljövőben a párt feloszlató kongresszust hívott össze, mely vége akár a Jobbik megszűnése is lehet. Ez várna a DK-ra is? Ha így haladunk…

olkt.hu/dkp.hu

Kapcsolódó cikkek

A magyar kormány suttyomban fogad be menekülteket – Ez veszélyes!

O.L.K.T.

Orbán kijelentette, hogy 2030-ig maradna hatalmon!

Rubóczki Tamás

Karácsonykor a jászolba is befekszik a Fideszes polgármester

O.L.K.T.