A Fidesz seggét nyalja, és közpénzből gazdagodik Mága Zoltán!

0

Több milliárd közpénz vándorolt az évek során Mága Zoltán zsebébe. Igen jól olvasod, a te pénzed, meg az enyém, meg a szomszédé, meg a boltosé, meg a postásé vagy éppen a buszvezetőé stb…

Mága állami támogatást is kap, a kulturális TAO-pénzekből is részesül, és a Papp László Budapest Sportarénát is ingyen kapja meg az EMMI-nek köszönhetően.
Mága Zoltán az elmúlt 5 évben több milliárd forintnyi közpénzt húzott be a koncertjeivel, az újévi koncertjeihez pedig ingyen kapta meg a Papp László Budapest Sportarénát.

Mága Zoltán koncertjeit az Ymiso Hungary Kulturális Közhasznú Egyesület szervezi, és bőkezűen támogatja a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Közhasznú Alapítvány (KMEK) is, a lap összesítése szerint pedig a két nonprofit cég az elmúlt 3 évben gyakorlatilag ezekre a koncertekre markolt fel együtt évi kb. 1 milliárd forint kulturális tao-t.

Az Ymiso Hungary elnöke Zsoldos Béla, Mága művészeti vezetője, a titkára Dózsa Lajos Péter, Mága menedzsere. Az egyesület 2013 óta tao-ból 1 052 496 454 forintot, önkormányzatoktól és “más gazdálkodóktól” pedig 1 150 014 428 forintot kapott, vagyis összesen 2 202 510 882 forintot.

A KMEK eközben így jutott közpénzekhez összesen 865 919 486 forint tao-támogatást és 163 010 000 forint “adott adományt, támogatást” kapott. Emellett az állami cégek (Apáczai Kiadó, Duna TV) további 251 590 000 forintot adott az alapítványnak, és még 20 milliót önkormányzatokól. Vagyis a közhasznú egyesület összesen 1 137 509 486 forint közpénzzel gazdagodott.

Mága Zoltán emellett ingyen kapta meg újévi koncertjeihez a Budapest Arénát is. Ez úgy volt lehetséges, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente néhány nap úgynevezett Állami Eseménynapokat tart, amikor az Arénának ingyen át kell adnia a létesítményt állami eseményekre. Ilyen állami eseménynap Mága Zoltán újévi koncertje is.
A lap rákérdezett az EMMI-nél, hogy az elmúlt 5 évben melyik napokon tartottak Állami Eseménynapot a Budapest Arénában, de nem kaptak választ, az interneten elérhető adatok szerint viszont 2015. január 1-én egy napra budapesti újévi koncert címén a Golden Erőforrás 2013 Kft., 2015. december 31-én és 2016. január 1-én pedig a Primarius Production International Kft. kapta meg a helyszínt.

A Golden Erőforrás 2013 Kft. egyébként 2014-ben a Nemzeti Kulturális Alaptól 11,8 millió forintot is nyert “Mága Zoltán hegedűvel a világ körül című koncertsorozatának megvalósítására”, Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter pedig első döntésével júniusban a saját keretéből adott 30 milliót adott a Mága Zoltán után Zsoldos Bélához került Talentum Művészeti Nonprofit Kft.-nek “100 templomi koncertsorozat Erdélyben történő megvalósítására”.

Bár Mága karrierje még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején indult be, idén a parlamenti választás előtti napon Miskolcon tartott jótékonysági koncertet, Kriza Ákos fideszes polgármester, Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő, és Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő jelenlétében. Egy héttel előtte a budapesti VI. és VII. kerületi szépkorúaknak játszott Bajkai István fideszes képviselőjelölt fővédnökségével. Korábban a felcsúti kormánybiztosnak Tessely Zoltánnak a fórumán tartott zenei előadást. Szóval igencsak hosszú szegénynek a nyelve, és enyves igencsak a keze!

 

olkt.hu/Facebook