A Fidesz rémálma lesz az Európai Ügyészség élén.

A Fidesz rémálma lesz a kőkemény román ügyésznő, aki öt év alatt 9 korrupt minisztert és 21 képviselőt (!) juttatott börtönbe.

Laura Codruta Kövesit választotta hivatalos jelöltjének az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament (EP)csütörtökön.

Az EP illetékes bizottsága a három bennmaradt jelölt meghallgatása után Kövesit találta a legalkalmasabbnak a posztra.

Az ügy nem kerül a plenáris ülés elé, Kövesi támogatásáról a parlament házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete döntött csütörtökön Brüsszelben.

A leendő főügyészt az EU társjogalkotó szervei közös megegyezéssel

hét évre nevezik ki.

Laura Codruta Kövesi korábban öt éven keresztül vezette a román Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA).

Regnálása alatt 9 korrupt minisztert, 21 képviselőt, 6 szenátort és egy korrupt EP-képviselőt ítéltek el jogerősen.

Az Európai Ügyészséghez a 28 tagállamból már 22-en csatlakoztak, Magyarország még nem tette meg, de Hadházy Ákos az ellenzéki pártokkal és a civilekkel épp ezért gyűjti az aláírásokat.

Forrás Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/03/07/rendkivuli-hir-laura-kovesit-valasztottak-hivatalos-jeloltnek-az-europai-ugyeszseg-elere

Kapcsolódó cikkek

Novák Katalin: Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól, mert nem kérnek a Sorosista baloldalból!

O.L.K.T.

A CDU felfüggesztené a Fidesz tagságát a Néppártban

H Miklós

Magyarország visszalépett száz évet, Hitler és Mussolini szónokol egyszemélyben Tusnádon, ahol háborút hirdet a demokratikus szabad Európa ellen!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok