A Fidesz nem ment el, határozatképtelen lett a kilakoltatások ügyében összehívott parlamenti ülés

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett péntekre az ellenzék a kilakoltatások miatt. Az ülést összehívták, de mivel a kormánypártok nem mentek el, határozatképtelenség lett az ülés. A Fidesz szerint csak akciózott az ellenzék..

Az ülésnek aktualitást adott annak a kilencgyermekes családnak a története, akiknek a házuk elárverezése előtt levelet írt Orbán Viktor.

Kitartást és minden jót!

A család házán 20 millió forint adósság volt, a kikiáltási ára mindössze 7,5 millió forint, ha pedig a családot kilakoltatták volna, a gyerekeket el is vehették volna az édesanyától. Az interneten azonban hatalmas összefogás bontakozott ki a családért.

A Fidesz meg is indokolta, miért nem vesznek részt a rendkívüli ülésen: „Az ellenzék kezdeményezése az Országgyűlés pénteki rendkívüli üléséről kampányakció, ezért a Fidesz–KDNP abban nem vesz részt”, közölte a kormánypárti frakció pénteken az MTI-vel. Azt írták, azok az ellenzékiek akcióznak most a parlamentben, akik „devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajbajutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg”.

A közleményük szerint az eszközkezelő az elmúlt években 36 ezer családot mentett meg, akik közül már közel 20 ezren jelezték, hogy élnek a felkínált lehetőséggel, és így visszakapják otthonukat, írta a Fidesz.

Mivel az ülésen nem tudták elfogadni a napirendet, az határozatképtelen lett.

Forrás: Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Két éve nagyot ütött a bugyibuli az elKúria előtt és a PKKB-n.

O.L.K.T.

Róna Péter: Az európai bérekről

O.L.K.T.

Ennyit erről, már a kutya sem megy rendőrnek!

Rubóczki Tamás