A Fidesz még mindig Gyurcsánnyal riogat, pedig már nagyon unalmas!

Gyurcsányék újra válságba sodornák az egészségügyet és az országot is – közölte kedden a Fidesz-frakció szóvivője közleményben.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője Puskás Imre ezt arra reagálva közölte, hogy László Imre (DK) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt követelte a kormánytól, hogy hirdesse ki az országos egészségügyi válsághelyzetet, valamint hajtson végre nagyarányú átcsoportosítást a költségvetésben az egészségügy javára.

A Fidesz frakció azt írta, a Gyurcsány-korszak bűne, hogy hagyták leépülni a betegellátást, folyamatosan csak elvettek az egészségügytől, ráadásul még fizetőssé is akarták tenni az ellátást. Emellett bezárták az egészségügyi szakképző iskolákat, kiszámíthatatlanná tették az egészségügyi életpályát, hihetetlenül alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat, utcára tettek több ezer ápolót és háziorvos nélkül hagytak több száz települést.

Most ott folytatnák ahol abbahagyták, a Fidesz szerint ugyanis az elmúlt években sem támogatták azokat a költségvetési többletforrásokat, amelyeket a kormány az egészségügyre és az ápolói béremelésre adott. Ugyanígy nem támogatták a jövő évi költségvetést sem, ami szintén több pénzt biztosít egészségügyi célokra.

A Fidesz-KDNP kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, országszerte zajlanak a kórházfejlesztések és átfogó béremelési program indult – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Nagyot változott az ellenzék az IDEA szerint!

H Miklós

Börtönnel fenyegették meg a képviselőket a köztévés, fegyveres biztonsági őrök!

Rubóczki Tamás

Tarjányi Péter egércsapdába tette Szijjártót – hihetetlen hazugságot leplezett le!

O.L.K.T.

Hozzászólok