A Fidesz képviselői csendben megszavazták a…

A Fidesz képviselői csendben megszavazták a Soros-tervet Strasbourgban.

Súlyos büntetésre számíthatnak a Fidesz európai parlamenti képviselői, ugyanis az EP legutóbbi plenáris ülésén olyan jelentés elfogadását támogatták, amelynek egyes megállapításai megfelelnek az általuk „Soros-tervnek” tartott állítólagos összeesküvés állítólagos céljaival. Vagy tudatosan mentek szembe Orbán Viktor és a Fidesz állami propagandájával, vagy egy pillanatra – esetleg tévedésből – a humánus és európai értékek képviseletének oldalára álltak.

Az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésének egyik napirendi pontja az úgynevezett Grammatikakis-jelentés volt az új kulturális menetrenddel kapcsolatban. A végszavazásnál a Fidesz jelenlévő képviselői is mind támogatták a dokumentum elfogadását. Pedig a jelentésben csupa olyan tétel szerepel, amellyel kapcsolatban a fideszesek rendre tiltakozni, sőt obstruálni szoktak az Európai Parlamentben.
A dokumentum kimondja például, hogy az európai közösséget jelenleg számos kihívás feszíti, többek között a radikalizálódás és a populizmus, amelyek

„alapjaiban ingatják meg az európai integrációt és megkérdőjelezik a tagállamok közötti szolidaritást.”

A jelentés kiemeli, hogy a kultúra fontos szerepet játszik a társadalmi kohézióban és az integrációban, különösen „a migránsok és menekültek kulturális és társadalmi életben való részvétele révén”.
Megemlíti, hogy hatékonynak bizonyult a migránsok „Kreatív Európa” programba történő integrációja; sőt túljelentkezés is volt az alulfinanszírozott programban.

A Fidesz által támogatott Grammatikakis-jelentés megállapította, hogy

„a menekültek beilleszkedése érdekében szükséges fellépéseket új forrásokkal kell támogatni”, mert „a kultúra és a kultúrák közötti párbeszéd szerepet játszhat a migránsok társadalmi szerepvállalásának növelésében és integrációjuk megkönnyítésében”.

Az európai kultúra legnagyobb értéke az elképzelések, a hangok és a kifejezésmódok sokszínűségében rejlik, amelyet meg kell őrizni, meg kell erősíteni és támogatni kell – fogalmaz a dokumentum, amelyet tehát a kormánypárti politikusok is csendben megszavaztak.

A Fidesz képviselői helyesen cselekedtek, amikor a kultúra ügyét és az azzal kapcsolatos irányokat rögzítő jelentést – benne a menekültekkel kapcsolatos tételeket – támogatták a plenáris ülésen. Egy Európa-párti politikusnak ez volt a dolga. Kérdés, hogy a fideszesek mekkora büntetést kapnak azért Orbántól, mert kiestek az Európa-ellenes, hazug propagandát követő szerepükből.

 

Forrás.: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP)

Kapcsolódó cikkek

Újabb menzai horror: margarinos kenyér 10 ezer forintért!

Rubóczki Tamás

Tordai Bence akkora pert akasztott Kocsis Máté nyakába, hogy öröm nézni!

O.L.K.T.

Az uniós pénz elvesztette közpénz jellegét, ezért szinte mind lenyúlják

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!