A Fidesz azt szeretné, ha kudarcként élnénk meg az EU-s tagságunkat

0

Az EU tagság egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország. Ezt az állítást még a Brüsszellel évek óta hadban álló magyar kormány sem tudta érdemben cáfolni, bár – ahogy szokták mondani – igény lett volna rá. Ennek ellenére úgy „ünnepli” a Fidesz az európai közösséghez csatlakozásunk 15 éves évfordulóját, hogy megtagadja a közös értékeket, és nyíltan szövetkezik azokkal a hatalmakkal, melyek érdeke, hogy az EU megosztott és gyenge legyen.

Csak az ellenzéki pártok emlékeztetik a magyar polgárokat arra, hogy immár 15 éve vagyunk tagjai annak a gazdasági és politikai szövetségnek, amelybe csak a világ szerencsésebb szegleteiben születők tartozhatnak. Épp a 2015-ös migrációs válság mutatta meg legjobban, hogy az EU 500 millió polgárát a világ számos térségében irigylik, hiszen ami nekünk alanyi jogon jár, az a szegénységtől, elnyomástól, vallási, politikai kirekesztéstől szenvedő országok lakosai számára csak vágyálom. Valószínűleg sokan nem is értik az Európai Unión kívül élők közül, hogyan lehet tagja e közösségnek egy olyan ország, amely rendszeresen megkérdőjelezi a közös alapelveket, az EU ellenfeleivel szövetkezik, ráadásul rengeteg pénzt kap a közös büdzséből?

Természetesen Magyarországon sincs mindenki tisztában azzal a ténnyel, hogy nem a világ legtermészetesebb dolga elfogadni a gazdasági felzárkóztatásra kapott milliárdokat, miközben Brüsszel elvárásait Moszkva elnyomásához hasonlítja az ország miniszterelnöke. A Fidesz kormányzása alatt szinte sportot űztek a pozícióban lévő politikusok abból, hogy egyik kezükkel belemarkoltak a közös pénzes ládikába, a másikkal pedig fityiszt mutattak az EU-s bürokratáknak. Vezető politikusaink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az ország polgárai ne legyenek tisztában olyan fontos tényekkel, hogy átlagosan az év minden egyes napján több mint 3 milliárd forinttal több EU-s pénz érkezik, mint amennyit az ország befizet.

A Fidesz lassan úgy viselkedik, mintha az eddig eltelt 15 év csak elnyomást és megaláztatást hozott volna a magyar népnek.

Az uniós tagság előnyei ugyanakkor természetesen nem szűkíthetők le pusztán az anyagiakra. Magyarország nemzetközi súlyát, diplomáciai erejét is nagyban meghatározza, hogy egy erős, prosperáló közösséghez tartozik, amit szintén meglehetősen sikeresen titkol saját polgárai előtt a kormány. Sem Oroszország, sem Kína számára nem lenne fontos hídfőállás Magyarország, ha nem tartozna az európai közösséghez. Az Orbán-adminisztráció azonban ezt a helyzeti előnyt is az EU ellen használja, hiszen rendszeresen akadályozza a közös fellépést az elnyomó rezsimek, a gazdasági vetélytársak ellen. Magyarország úgy viselkedik ebben a közösségben, mint egy gazdag család elkényeztetett gyereke, aki megköveteli maga számára az előnyöket, ám cserébe még a legelemibb illemszabályokat sem tartja be.

A csatlakozással tehát Magyarország a világ legfejlettebb és legnagyobb egységes piacának vált szerves részévé, és a többi országgal egyenrangú szereplője lett az uniós döntéshozatalnak. Az EU-nak köszönhetően a magyar polgárok is szabadon utazhatnak, tanulhatnak, dolgozhatnak bármelyik uniós tagállamban. A határok átjárhatósága a határon túli magyarokkal való kapcsolattartást is megkönnyítette. Ezeket a tényekkel legalább olyankor szembesíthetné saját polgárait a kormány, amikor a közösségbe való belépésünk évfordulóját ünnepeljük. Ez persze túl nagy elvárás lenne egy olyan kormánypárttól, amely az EP választások kampányában kizárólag a közösséget belülről támadó populista politikai erőkkel szövetkezik. A Fidesz lassan úgy viselkedik, mintha az eddig eltelt 15 év csak elnyomást és megaláztatást hozott volna a magyar népnek.

Pedig az egységes európai piacnak köszönhetően nemcsak olcsóbban vásárolunk, ráadásul biztonságosabb termékeket, de a magyar vállalatok és gazdálkodók is óriási lehetőségekhez jutnak. A jó dolgokat kisebbíteni, a rosszakat felerősíteni igyekvő magyar kormány természetesen úgy tesz, mintha nem is lenne mit ünnepelnünk most, pedig, ha a magyar polgárok ezúttal is csak vesztesnek érzik magukat, akkor mit fognak érezni akkor, amikor elmúlik a nagy bőség, és sokkal több lesz a kötelezettségünk, mint most? Az a kormány, amely nem engedi örülni és ünnepelni a polgárait, számolhat azzal, hogy ez a keserűség egyszer ellene fordítja a saját népét. Mert, ahogy egy dakota mondás tartja: „Ha mindig háborúzol, a nép egyre jobban követeli majd a békét, és ha nem adod meg ezt neki, a sajátjaid ellen kell majd hadakoznod.”

Forrás:https://szeka.blog.hu/2019/05/11/a_fidesz_azt_szeretne_ha_kudarckent_elnenk_meg_az_eu-s_tagsagunkat