A februári illetmény mindent eldönt! Nagy változások indultak meg a rendőrségnél

Nagy változások indultak meg a rendőrségnél: az utóbbi napokban egyre több rendőr küldi el a Zsaruellátó nevű Facebook oldalnak a fizetésükről érkező banki sms-t. Ezekből kiderült, hogy szó sincs a Belügyminisztérium által emlegetett 50 százalékos béremelkedésről. Sőt, szépen kiderült, hogy az állomány nagyobb része 200 ezer forintot sem visz haza, vagy ha igen, akkor azt elképesztő mennyiségű túlórával.

A változást mutatja, hogy a Független Rendőri Szakszervezet csütörtökön bejelentette: támogatják az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZDB) négypontos követelését.

Emellett éles kritikával illetik az elmúlt évek kormányzati intézkedéseit. Mint írják:

“A tömegesen elrendelt túlórákkal a rendőröket is végtelenségig kizsigerelik. A hivatásosok számára eddig is 416 túlórát rendelhettek el évente, amibe a rendkívüli helyzetekből eredő túlszolgálat nem számít bele. 2011. óta a rendőrség állománya több mint 40 millió túlórát teljesített. Ez gyakorlatilag végtelenített túlóráztatás jelent, amit egyrészt az évek óta fennálló migrációs válsághelyzet, másrészt a rendőrség alacsony létszáma tesz szükségessé.”

Emlékeztetnek: a 100 ezer lakosra jutó rendőrök száma az EU országok között hazánkban a legkisebb. Magyarországon 100 ezer főre csak 90 rendőr jut, miközben az Európai Unió átlaga 318. A rendőrök helyzetét tovább rontja a szolgálatszervezés számíthatatlansága, ami még a túlórák után fennmaradó kevés szabadidő felhasználásának tervezhetőségét is gyakran lehetetlenné teszi.

“Mindezek a körülmények teljesen szétzilálják rendőreink magán és családi életét.”

A szakszevezet szerint a korábban jól működő belügyi érdekegyeztetési rendszert kiüresítették, a rendvédelmi szakszervezeteket a civil szférában működő társainkhoz képest hátrányos megkülönböztetésben részesítik.

Mint írják: a tisztességes munkáért tisztességes bérek bevezetésére, a béregyenlőtlenségek mérséklésére, a közszféra bérhelyzetének rendezésére és a diplomás bérminimum bevezetésére vonatkozó sztrájkbizottsági követeléseket az FRSZ támogatja.

Forrás és részletesebben itt:Nagy változások indultak meg a rendőrségnél

Kapcsolódó cikkek

Ide vezet Orbán gyűlöletkampánya

O.L.K.T.

Újabb részletek a Simicska botrányból! (+Videó)

Rubóczki Tamás

Kiszivárgott egy hangfelvétel ahol a Fidesz elismeri a 2018-as választási csalást!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok