A Farkasréti temetőben találták meg Portik titkos hangfelvételeit

A Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók azokra a jó minőségű hangfelvételekre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetéseket tartalmazták.

Magyar Idők szerdai cikke szerint az előkerült felvételek megerősítik a Gyárfás elleni gyanúsítást a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Portik és emberei a több mint két évtized alatt kisteherautónyi hangfelvételt rögzítettek. A temetőből előkerült hanganyag is ennek a része lehetett eredetileg, ám a Gyárfással folytatott beszélgetéseket 2017-ben elkülönítették a többitől.

Gyárfás Tamás a gyanúsítás szerint 21 éve bujtotta fel Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Ezzel párhuzamosan Portikot is meggyanúsították, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat, húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

A lap szerint a hanganyag Gyárfás állításaival szemben nem egy érthetetlen, vágott felvétel, hanem rengeteg új információt tartalmaz.

A hanganyagok lefoglalása nyomán vált érthetővé fővárosi főügyész korábbi nyilatkozata. Ibolya Tibor január elején a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról azt közölte:

Soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben, mint jelenleg. Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, és az én véleményem szerint ez az ügy el fog jutni a vádemelésig.

24.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor pszichiátriai kezelésre szorulhat, mások szerint erős pszichiátriai kezelés alatt áll!

Rubóczki Tamás

Ismét gyalázatosan viselkedett egy Volánbusz vezető, most egy kisfiú az áldozat!

Rubóczki Tamás

Orbán betegesen hazudozó, de sok magyar meg naiv és buta.

O.L.K.T.