A fakivágások ellen tiltakozókat fenyegeti Tarlós István főpolgármester!

Sok egészséges fát is kivágnának a III. kerületben egy útfelújítás részeként. Tarlós István főpolgármester leállíttatta a munkákat, mert érkezett egy feljelentés, de keményen odaszólt a tiltakozóknak.

Tarlós István az indexnek mondta el, hogy leállította a felújítást, de

„ha pontatlan a bejelentő információja, akkor majd szembe kell néznie a következménnyel, amit egy közhasznú beruházás leállítása jelent.”

Csala Péter, a fakivágások elleni akció egyik szervezője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: a feljelentést egy felháborodott polgár, egyszerű civil tette, ugyanis fel vannak háborodva, ha egészséges fákat akar kivágni a főváros.

Mint mondta, Tarlós István válaszában szerepelt, hogy „egy magát civilnek mondó óbudai lakos” tette a feljelentést. Azt tudja, hogy a civil kitétel mostanában negatívnak számít bizonyos körökben, de reméli, az óbudai nem. Ami azonban ennél rosszabb: azzal kell számolnia a feljelentőnek, hogy „ráuszítják az államgépezetet” – tette hozzá.

Jelezte, ő is a környéken lakik, és csak az Indexről tudták meg, hogy mégis elindul a májusra tervezett felújítás. Eleinte 26 fa kivágásáról tudtak, 92 van az út mentén. A helyzetet kicsit bonyolítja, hogy a Szentendrei út a fővárosé, a mellette futó Vasút sor pedig a III. kerületé. Csala Péter azt mondta:

nem stimmel a fapótlások száma és nem stimmel az se, hogy egészséges fákat kivágnának; úgy néz ki, a fák útban vannak. A vágásra megjelölés minden fát érintett, viszont amihez van engedély, az csak az említett 26 fa.

Ő amiatt aggódik, hogy ha a Főkert megvizsgálja, akkor „beteggé válik” a többi is, hiszen az a cég egyrészt máshol is egészséges fákat vág ki, másrészt függőségben van Tarlós hivatalától.

A fák pótlása Csala Péter szerint jó üzlet, a cserét elég drágán számolják el, ugyanakkor a frissen ültetett fák egy része az egy évet sem éri meg.

Kapcsolódó cikkek

Így urizál a Fidesz brancs a új Puskás a nyitómeccsen!

O.L.K.T.

Így már értjük a grazi szökevényt

O.L.K.T.

Egészen hihetetlen ügyekbe keveredtek magyar polgármesterek

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!