A fakivágások ellen tiltakozókat fenyegeti Tarlós István főpolgármester!

Sok egészséges fát is kivágnának a III. kerületben egy útfelújítás részeként. Tarlós István főpolgármester leállíttatta a munkákat, mert érkezett egy feljelentés, de keményen odaszólt a tiltakozóknak.

Tarlós István az indexnek mondta el, hogy leállította a felújítást, de

„ha pontatlan a bejelentő információja, akkor majd szembe kell néznie a következménnyel, amit egy közhasznú beruházás leállítása jelent.”

Csala Péter, a fakivágások elleni akció egyik szervezője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: a feljelentést egy felháborodott polgár, egyszerű civil tette, ugyanis fel vannak háborodva, ha egészséges fákat akar kivágni a főváros.

Mint mondta, Tarlós István válaszában szerepelt, hogy „egy magát civilnek mondó óbudai lakos” tette a feljelentést. Azt tudja, hogy a civil kitétel mostanában negatívnak számít bizonyos körökben, de reméli, az óbudai nem. Ami azonban ennél rosszabb: azzal kell számolnia a feljelentőnek, hogy „ráuszítják az államgépezetet” – tette hozzá.

Jelezte, ő is a környéken lakik, és csak az Indexről tudták meg, hogy mégis elindul a májusra tervezett felújítás. Eleinte 26 fa kivágásáról tudtak, 92 van az út mentén. A helyzetet kicsit bonyolítja, hogy a Szentendrei út a fővárosé, a mellette futó Vasút sor pedig a III. kerületé. Csala Péter azt mondta:

nem stimmel a fapótlások száma és nem stimmel az se, hogy egészséges fákat kivágnának; úgy néz ki, a fák útban vannak. A vágásra megjelölés minden fát érintett, viszont amihez van engedély, az csak az említett 26 fa.

Ő amiatt aggódik, hogy ha a Főkert megvizsgálja, akkor „beteggé válik” a többi is, hiszen az a cég egyrészt máshol is egészséges fákat vág ki, másrészt függőségben van Tarlós hivatalától.

A fák pótlása Csala Péter szerint jó üzlet, a cserét elég drágán számolják el, ugyanakkor a frissen ültetett fák egy része az egy évet sem éri meg.

Kapcsolódó cikkek

Heti Bakondi rovatunk – A kormány hírszerzői szerint Szudánból és Macedóniából várható migránstömeg Magyarországra!

Rubóczki Tamás

“Gyermekeid lelkéből már kiöltek tisztességet, Istent és Hazát. Volt kínzólegények demokráciára tanítják ma az unokát.”

O.L.K.T.

Kifejezetten az intelligensebb embereknek készült. Ők értik is! (Videó)

Rubóczki Tamás

Hozzászólok