A duplájára emelik Áder János fizetését

Kicsit drágábbak lettek a műcsalik és az etetőanyagok, épp ideje volt a Bajszos Szar fizúját megnyomni kicsit! 😀

A jelenlegi 1 507 350 forintról majdnem a duplájára nőhet Áder János köztársasági elnök havi fizetése.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslatában (különösebb indoklás nélkül) azt kezdeményezi, hogy a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen. Áder Kövér László házelnök havi nagyjából 2 millió 670 ezer forintos fizetésének 1,1-szeresét kapná meg a jövőben, ami körülbelül 2 millió 937 ezer forint.

Mivel a házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselőket annak háromszorosával díjazzák, Kövér László pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét kapja), az összeg, így Áder János fizetése is, jövőre tovább nőhet majd.

Az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését pénteken sajtótájékoztatón bírálta az MSZP elnöke, Tóth Bertalan. Példaként említette Áder fizetésének megduplázása mellett, hogy miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra nő, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének javadalma pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

https://24.hu/belfold/2019/11/15/ader-janos-fizetesemeles/?fbclid=IwAR0SWIlWr-SmrNC1s6cIQszK4Y7PwFnpsM098fPeq2LbCyEr_f90XFN_G2g

Kapcsolódó cikkek

Hová tűntek az EU-s milliárdok? / Vona Gábor. :D VIDEJÓ

O.L.K.T.

Rogán Cecília közel fél milliárd forint közpénzt kapott a semmire!

O.L.K.T.

Undorító választ adott a Magyar Posta a DK-nak!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!