A DK lerántotta a leplet – Hatalmas a baj a közigazgatásban, sokkal nagyobb mint hittük

0

Még lassabb lesz az ügyintézés a közhivatalokban a kormány létszámstopja miatt.

Idén tavaszra már odáig fajult a létszámhiány a közszférában, hogy rövidültek a kormányablakok nyitvatartása. Az elégedetlenség folyamatos: a létszámhiány miatt a közszolgák egyre többet dolgoznak változatlan bérért, az emberek pedig egyre többet várnak, hogy el tudják intézni az ügyeiket.

A hivatalok nyáron akarták pótolni a hiányzó embereket, de a kormány egy kormányhatározatban váratlanul létszámstopot hirdetett. Most azok is bizonytalanságban vannak, akiket már elvileg felvettek köszolgának.

Ide vezet, ha egy kormány nem becsüli a tisztességes munkát, és nem becsüli meg a dolgozó embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány létszámstopja miatt még lassabb lesz az ügyintézés a közhivatalokban. Ez egy újabb kormányzati megszorítás, megint a mi életünkön, a mi időnkön spórolnak.

Ha a kormány nem oldja fel a közhivatalok létszámstopját, akkor könnyen lehet, hogy szeptembertől szabadságot kell kivennie annak, aki valamit el akar intézni, mert több órás lesz az általános várakozási idő.

A DK szerint a kormánynak vissza kell vonnia a létszámstopot és rendeznie kell a közszolgák bérét! – áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!