A demokrácia legnagyobb hibája

A demokrácia hibája a pártrendszer. Pártok nélkül, csupán a hozzáértés dominálna. Kiváló szakemberek vinnék az ország ügyes-bajos dolgait.

Ha nem lennének pártok, akkor nem kuncsorogna senki a különböző szavazói csoportok kegyeiért. Akkor nem is neveznénk nevén a csoprtokat, mert minek. Mindenki egyén lenne, ember, független, nem kellene igazodnia a pártcsaládhoz. Nincs olyan képviselő szerintem aki valóban mindennel egyetért amit megszavaz. A pártok a mai formájukban elvesztették létjogosultságukat. A Parlament is. A párt a marketing eszköze. Vezetésre alkalmas szakemberek inkább távol maradnak tőlük.

Ha nem lennének a szavazatért megszólítandó csoportok, akkor nem lennének pl liberális pántlikák, ellenzéki vagy kormánypárti pántlikák, zöld pántlikák, bevándorlás pártiak vagy ellenesek, nem lenne “ott vagyok a Pride -on vagy nem téma”, nem lenne Pride sem, mert nem lennének irányítottan mondvacsinált kisebbségek. Hiszen valaki valamikor valamilyen oldalra állította azt, ami addig csak úgy volt. Mindegy lenne kinek milyen a vallása, nem lenne kampány, nem lenne propaganda, ideológiai döntések. Nem lenne célcsoport. Nem lenne küzdés a célcsoportért és küzdés ellene. Nem lenne kormánypárti és ellenzéki újságírás, nem lenne ferdítés a szavazatokért.

Szakmaiság lenne, józan ész lenne, ügyek lennének, nem ideológiák. Széthúzás helyett összetartás lenne. Nem lenne kit gyűlölni. Ügyvezetés lenne, nem hatalom.

Az ügyeket az ahhoz értők és tenni akarók organikusan, önkéntes alapon felkarolnák és egy arra alkalmas on-line rendszerben, majd személyesen, projekt alapon megvitatnák, a nép elé terjesztenék a végeredményt. Mi pedig szavaznánk róla. On-line. A mai technológia abszolút alkalmas lenne erre, ha nem lennének ebben ellenérdekeltek….a pártok. Az lenne az újságokban, hogy miről lehet szavazni helyi és országos szinten. Nem ingyen, szépen ki lehetne dolgozni mennyit ér valaki befektetett energiája a köznek. Szépen ki lehetne dolgozni mi mehet szavazásra. Aki nem szavaz, az elfogad. Sokkal demokratikusabb és transzparensebb lenne és kimaradna a rendszerből a hatalmi érdek, a helyezkedés, a mutyi.

Régen olvastam, hogy az iwiw fejlesztője hozzálátott egy ilyen rendszer megalkotásához. Vajon hol hagyta abba? Hányan hagyták abba, hogy tegyenek valami? Hányan el sem kezdték?

A pártokban Emberek vannak, és minden embernek vannak a szívéhez közel álló ügyei, amiben szívesen elmélyedne, tenne, fejlesztene. Az összes többi ügyben felesleges a jelenléte. Ha nincs ügye, akkor azért.

Ok lehet utópia, de ami most megy az senkinek sem jó. Kivéve a pártoknak.

Kapcsolódó cikkek

Ingeborg Gräßle: Elfogadhatatlan és szánalmas, hogy eltűnik egy feljelentés az Elios ügyben!

Rubóczki Tamás

RTL Klub: Botrány kispaládon!

O.L.K.T.

Kukorelly Endre szétgyalázta a magyar focistákat!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!