A „csengeri asszony”borította a bilit Svájcban.

Szabó Gáborné a svájci menedékjogi eljárásban elmondott mindent itthoni ügyéről.
Helmeczy László, Szabóné ügyvédje a Független Hírügynökségnek arról is beszélt, hogy papír van a birtokában arról, hogy Kósa Lajos külföldi érdekeltségű vagyoni értékű jogot kapott volna ajándékba. „Nem 100-200 milliósat”


A „csengeri asszony” nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz, amelynek keretében menedékjogot kért, mert nem akar hazajönni. Itthon ugyanis veszélyben érzi magát. Vallomásában részletesen elmondta, hogy Kósa Lajos részéről és köreiből véli a fenyegetettséget – tudtuk meg Helmeczy Lászlótól.

Az ügyvéd elmondta, hogy megkapta svájci kollégájától Szabóné vallomását, amely

„nem fog örömöt szerezni Kósa Lajosnak”.

Ebben még számára is volt új információ, amit azonban nem mond el.
Miután a „csengeri hölgy”, Szabó Gáborné Kósára bízta állítólagos örökségét, hogy vegyen belőle állampapírt, 2013 áprilisában papíron megajándékozta a miniszter feleségét 2 millió 633 ezer 445 euróval, ami az akkori árfolyamon több mint 800 millió forint volt. A megajándékozott politikusfeleség pedig a jelek szerint tudomásul is vette az ajándékozási nyilatkozatot.
A Szabóné ellen annak idején elindult eljárás alapjáról, a Kiskun Tender Kft.-től kapott ötvenmilliós kölcsönről is beszélt (maga Szabóné korábban hatvanmilliót említett). Elmondása szerint ezt több részletben utalta a cég, ennek nyilván nyoma van a bankszámlán. Annak viszont nincs, hogy ezt a pénzt – állítása szerint – Szabóné készpénzben továbbadta Kósának.

Az ügyvéd több interjúban elmondta, hogy ő se tudja, létezik-e az a bizonyos örökség. Védence a svájci vallomásban megismételte: van hagyaték – mondta el Helmeczy László.
Forrás: Civilhetes /fuhu.hu
Kapcsolódó cikkek

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer visszasírom a téeszcsé korszakot.

O.L.K.T.

“Unokáink is látni fogják” Mennyivel is tartozunk az oroszoknak és Kínának ?

O.L.K.T.

Gyurcsány Ferenc: Gréczy Zsolt hülyeséget csinált

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!