A Birodalom visszavág!

0

Simicskának a régi barátsággal: semmi sem drága, egyesével próbál meg leszámolni a plakáthelyekkel a Fidesz- írja a magyarnarancs.hu

A VIII. kerület után csütörtökön a II. kerület képviselő-testülete is megszavazta, hogy helyi adót vet ki a területén álló reklámhordozókra.

 

Miután a júniusban kényszerűen megszavaztatott plakáttörvényt a Jobbik rendre kijátszotta, a Fidesz darabonként sarcolja tovább a reklámfelületeket birtokló cégeket.

 

Nyilván nem Simicska miatt, á, dehogy.

 

Merthogy az önkormányzatoknak országszerte meg kell alkotniuk a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról, és a településképi bejelentési eljárásról szóló rendeletüket.

 

A két budapesti kerület a reklámhordozókat az építményadó hatálya alá helyezte, s az adó mértékét a törvényben maximumként szabott négyzetméterenkénti 12 ezer forintban határozta meg évenként.

 

Az Index információi szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezénylésével folyik a plakátirtás. Rogán minisztériumának közigazgatási államtitkárságáról ugyanis egy október közepén küldött e-mail szerint a minisztérium októberben kétszer is egyeztetést tartott a fővárosi önkormányzatokkal a területükön lévő reklámhordozókról, lényegében berendelték azok reklámszerződéseit. Érdekes módon az ellenzéki önkormányzatok nem kaptak hasonló megkeresést.

 

Nem világos, miért és milyen jogcímen tájékozódik ilyen szelektív módon a minisztérium, de lenne egy-két ötletünk. Pontosabban csak egy.

 

(hvg, Index)

http://m.magyarnarancs.hu/kulpol/ugy-nez-ki-nem-lesz-elorehozott-valaszt…

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!