A bankrablásnál csak az a jobb, ha tied a bank

Mindenki látott már olyan amerikai filmet, amelyben menet közben kiderül, hogy valójában a rendőrfőnök irányítja a helyi maffiát. Tehát az, akinek elkapnia kellene a bűnözőket, maga is bűnöző. A főbűnöző. Talán ez a legrosszabb felállás. Gazfickók ugyanis jönnek-mennek, de amíg az állami intézményrendszer működik, addig van esély arra, hogy elnyerjék méltó büntetésüket. Ha viszont a különféle állami hatóságok irányítását megszerzik maguknak a rossz fiúk, akkor onnantól kezdve szabadon garázdálkodhatnak.

A gyanú szerint pont ilyen helyzet alakult ki a Nemzeti Bankban.

A Matolcsy György által vezetett intézmény márciusban rendelt el végelszámolást annál a bajba került banknál, ahol mindkét fia tartotta a pénzét. Ekkor csoda történt: a két fiú pont azelőtt mentette ki a vagyonát a bedőlő bankból, hogy a felügyeleti biztos megérkezett volna.

Hacsak valaki nem hisz abban, hogy ilyen véletlenek léteznek, akkor nem gondolhat másra, minthogy megsúgták nekik, hogy veszélyben van a pénzük. Bár ennek a hatóságnak éppen az lenne a feladata, hogy fellépjen a bennfentes kereskedelem ellen, most úgy tűnik, maga segítette a bennfentes információkkal való visszaélést.

A hollywoodi filmekben ilyenkor többnyire érkezik egy becsületes zsaru, akit nem érdekel más csak az igazság. Magyarországon viszont a zsarukat egy olyan ember felügyeli, aki sosem tudta megnyugtatóan cáfolni azt a pletykát, hogy a budapesti éjszakai élethez az egészségesnél szorosabb viszony fűzi.

Ezért ebben a sztoriban csak a Matolcsy gyerekeknek jut happy end.

Forrás: facebook/https://www.flamingok.hu/blog/a-bankrabl%C3%A1sn%C3%A1l-csak-az-a-jobb-ha-tied-a-bank?fbclid=IwAR0nGoKDVCobFsDprTcPWOR3VjkiOb8SWe0945foe2KtwWgTsK6O0ycN_BE

Kapcsolódó cikkek

Nincs más választás. Még több stadion kell.

O.L.K.T.

Ez felháborító! Miért nem Lőrinc nyert?

O.L.K.T.

Megkezdődnek a kilakoltatások…

O.L.K.T.