A baltás gyilkos, és a forint gyengülése

Látszólag semmi közük egymáshoz.
Pedig van.
Egy személy.
Ramil Safarov azerbajdzsán katona NATO továbbképzésen vett részt Magyarországon 2004-ben. Egy szobában helyezték el egy örmény tiszttel. A két nép évszázadok óta háborúzik egymással.

Safarov éjjel, álmában baltával butálisan agyonverte a társát. A magyar bíróság elítélte. Aztán a kormány Orbán személyes, és meg nem magyarázott döntése alapján kiadta Azerbajdzsánnak. Noha nem kapott garanciát arra, hogy ott le kell ülni a büntetést. Nem is kellett. Azonnal elengedték, előléptették, nemzeti hős lett. Ezzel Orbán a NATO-t is szemen köpte. De nem számít semmi se.

Romlik a forint.Ugyanazért a külföldi áruért, most minden importáló magyar vállalkozás többet fizet. Ezzel saját munkája leértékelődik. Drágább a benzin, a villany stb. Végső soron mi szopunk megint, az egyszerű emberek.
2004-ben is Orbán szabadságharcolt. Nem kell nekünk az IMF hitelt, megélünk fényesen anélkül is.De ekkor is tudható volt, hitel kellett a gazdaságnak. Azerbajdzsán pedig kilátásba helyezte szép csöndben, hogy magyar államkötvényeket fog vásárolni nagy mennyiségben. Miután kitört a baltás gyilkos botránya a közvéleményben, az üzlet persze elmaradt.
Most a forint romlik.De miután a magyar gazdaság a “fényes jövő” felé halad, ez csak külföldi spekuláció, a “sorosgeci” érdeme lehet.

De van egy kérdés. Miért nem avatkozik közbe a jegybank. Ha megemelné a kamatlábat, jórészt megállhatna a forint romlása, hiszen a gazdaságban nem történt jelentős változás ténylegesen. Olyan szar , mint volt.

De Matolcsy nem lép.
Most összeértek a szálak megint.Ők is tudják, hogy szarban vagyunk. Már előre hibáztatják a nemzetközi gazdasági válságot, amiről rajtunk kívül senki se hallott még.

Az EU nem fog annyi pénzt adni, mint korábban, mert nincs jogállam. Be kellene hozni a külföldi számlákra síbolt pénzeket. Lehetőség szerint felszaporítva. Amíg rossz a forint, és egyre rosszabb, addig érdemes a külföldre kilopott devizákért magyar forintot venni, hiszen sokkal többet kapnak érte. Ezután már csak a megnövelt forintot kell visszaáramoltatni Magyarországra, és átváltani se kell a hatalmas pénzeket, mert az a forint vételkor ez már megtörtént. Mert ők is tudják, az FBI figyeli a korábbi, magyar csatornákat is a terrorizmus elhárítása érdekében. Másikat kellett keresni, legálisabbat.
Minden emberi cselekedetnek oka van. És ez engem még mindig zavar.

A Kedves Vezér mérhetetlen önzése, rablási vágya, szemétsége. Nehogy elhiggye valaki, hogy Safarovot egy trehány börtönőr tévedésből engedte ki. Nehogy elhiggye valaki, hogy Matolcsy maga dönt a kamatemelésről. A jegybanki tanácsban is már csak fideszesek vannak, senki nem zavarhat be.

Mindenről Orbán dönt, ennél kisebb kérdésekben sem enged mást lépni.
Ez az ember képes még mélyebb nyomorba taszítani az ország amúgy is szegény részét, bedönteni éppen, hogy megélő kisvállalkozások ezreit, csak azért, hogy még több pénze, hatalma legyen, és hirdettesse saját isteni nagyságát alattvalóival.

A most leírt mechanizmus átlátásához nem kell közgazdász professzornak lenni. Csak azt kell elképzelni, mit tesz egy zizegő mackós, kültelki autónepper, ha kormányfői székbe jut. Érettségi se kell hozzá.

Orbán egyszerű és kiszámítható. Mert primitíven önző, és hatalom vágyó. Mint a hívei.Egy alomból valók…

Szerző. Martin Z.

Kapcsolódó cikkek

Összellenzék: Indulunk a Suzuki gyárhoz!

Rubóczki Tamás

Szijjártó Péter felszólította az ENSZ-t!

Rubóczki Tamás

Kisvárdai aszfaltozás felsőfokon! VIDEÓ

O.L.K.T.

Hozzászólok