82 gyereket ítélt halálra az Orbán-kormány! (videó)

Még Romániában is meggyógyítják az ebben a betegségben szenvedő gyermekeket, csak Magyarországon nem.

Dobrev Klára szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett annak a kislánynak, Dicsa Noéminak az esetére, aki egy ritka betegségben, genetikai izomsorvadásban szenved. A 6 éves kislányt az állam magára hagyta, ezért közadakozás indult a megmentésére, amelybe maga Dobrev Klára is beszállt.

A DK listavezetője elmondta: az elmúlt hónapokban utánajárt a hasonló betegségben szenvedők helyzetének, és kiderült, hogy 120 gyermek van Magyarországon, aki ebben a ritka betegségben szenved.

Ezek a gyerekek megfelelő gyógykezelés nélkül 5-6 éves koruk környékén meghalnak, pedig 2017-ben megtalálták a betegség ellenszerét, amellyel életben maradhatnak.

Dobrev Klára emlékeztetett, hogy ebből a 120 izomsorvadásos gyerekből csak 38-nak fizeti ki a kormány a gyógykezelését, másképp fogalmazva:

82 gyereket halálra ítélnek, pedig már van mód a megmentésükre.

Dobrev hozzátette: 2017 óta már nemcsak Nyugat-Európában, de Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban is kifizeti az állam ezeknek a betegeknek a gyógyításukat.

A DK listavezetője felháborítónak tartja, hogy Orbánék propagandára, agymosásra, de még egy senkit nem érdeklő vadászkiállításnak a reklámjára is a sokszorosát költik el, mint amiből megmenthetők lennének ezek a gyermekek.

Dobrev Klára sajtótájékoztatója.

Nyolcvankét gyermeket ítél halálra a kormány, mert nem fizeti ki számukra az életmentő gyógyszereket. Kövesd élőben Dobrev Klára sajtótájékoztatójat!Oszd meg, hogy mindenki megtudja: ártatlan kisgyermekek életéről van szó, akik a kormány miatt nem fogják megélni az ötödik születésnapjukat.Május 26-án pedig szavazzunk a 6-os számú listára, a Demkratikus Koalíciora!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Saturday, 18 May 2019

forrás:http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=6928&fbclid=IwAR3hZqRa49TMgcAWGFB74416obNuiHej7vx1Lth7C6YwXyqKdPefgsm9Kms

Kapcsolódó cikkek

Kissé felgyorsult a politikai élet

O.L.K.T.

Vannak szép és meglepő dolgok az életben…ÍME!!!

O.L.K.T.

Hadházy: A Fidesz 2/3 meg fogja szavazni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!