800 millió forintot nyúlt le két Fidesz közeli vállalkozó

0

Öt év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a két Fidesz közeli vállalkozót, akik 21 embert húztak le harmadik társukkal egy jótékonysági focimeccsre hivatkozva Kecskeméten.

A vállalkozók a kecskeméti Fidesz vezette önkormányzat alkalmazása alatt vannak.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi magyar vállalkozó társával 2004. és 2009. év között ejtette tévedésbe az embereket azzal, hogy vállalkozásuk keretében jótékonysági futballmérkőzést szerveznek, melynek bevételéből 30-50%-os kamatot ígértek. 2007. évtől a jogász végzettségű társuk segítette a két férfit a magas kamat ígéretével az újabb kölcsönök felvételében. A három férfi 21 személynek mintegy 800 millió forint kárt okozott.

A Kecskeméti Törvényszék a több mint 7 évig tartó bizonyítási eljárás után a vádlottak bűnösségét részben találta megállapíthatónak, két elkövetővel szemben 5-5 év letöltendő börtönt szabott ki, a harmadik társukat pedig megrovásban részesítette.

A szabadságvesztésre ítélt vádlottakat határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá vagyonelkobzásra és a polgári jogi igény megfizetésére kötelezte őket.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

(24.hu)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!