700 milliárdos bírságot kaptunk a fideszesek korrupciója miatt, Orbán mégis az EU-t szidja

0

Megint sikerült saját magát és Magyarországot is szégyenbe hoznia Orbán Viktornak. Az EU költségvetését kritizálja, de az ő bűnszervezete a legnagyobb haszonélvezője a támogatásoknak.

Orbán Viktor Brüsszelben az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel találkozott. A megbeszélések után a miniszterelnök azt nyilatkozta, tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű.

Orbán az EU költségvetését kritizálja, miközben haverjai, strómanjai lettek milliárdosok az uniós támogatások segítségével.

Sok egyéb mellett a legnagyobb baj Orbán elképesztően kétszínű kijelentésével, hogy miközben az igazságos pénzelosztásról papol, addig miatta kell Magyarországnak gigabüntetést kifizetnie az EU-nak. Emlékezetes ugyanis, hogy Orbánék miatt tavaly év végén az EU eddigi történelmében példátlan méretű, 700 milliárd forintos gigabüntetést kapott Magyarország.

Orbánék olyan mértéktelenül lopták el az adófizetői pénzeket, hogy azt már megelégelte az Európai Unió, 700 milliárd lett a büntetés.

Nem feltétlenül kellett volna egyébként ennyire sok pénz fizetni, de Orbánék inkább ezt választották, nehogy lebukjanak. Arra is lett volna lehetőség, hogy a Fidesz-kormány áll egy részletes kivizsgálás elé. Azonban Orbán és csicskái inkább 10%-os általánybüntetést fizettek ki, nehogy bebizonyosodjanak korrupciós ügyeik.

Jávor Benedek, korábbi európai parlamenti képviselő, jelenleg Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének vezetője, amikor 2019 novemberében blogján feltárta az ügyet, úgy fogalmazott, “Ennyibe kerül Magyarországnak Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és más Fidesz-közeli oligarchák korrupciója. De ezt nem ők fizetik meg, hanem a magyar adófizetők.

Ezt követően pedig Gréczy Zsolt a Parlamentben felszólította Orbánt, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, és a többi, uniós pénzből milliárdossá tett NER-oligarcha fizesse ki.

Nem meglepő módon nem szorult annyi tisztesség ezekbe az Orbán-csicskákba, hogy kifizessék a büntetést.

Külön bicskanyitogató tény, hogy Orbán mániájára, a focira és más látványsportokra pont a büntetéssel megegyező összeget szórt már el a kormány a teljesen elhibázott TAO-rendszerrel.

Forrás ezalenyeg.hu