52 milliós áfacsalás gyanújával, gyanúsítottként hallgatták ki a Fidesz kedvenc PR-osát Kuna Tibort!

0

Gyanúsítottként hallgatta ki Kuna Tibort még 2016 végén a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – írja a 444.hu.  A gyanú szerint a Young and Partners nevű PR-cégének könyvelésében 2014-ben olyan számlák is voltak, amelyek mögött nem állt valós gazdasági tevékenység. A portál úgy tudja, a NAV számítása szerint ezzel Kunáék 52 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek. A 444.hu értesülése szerint a NAV egy számlagyáras csapat nyomait követve jutott el Kunáékig. A portál azt írja, hogy Kuna kihallgatásakor azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják. Kuna Tibort a 444.hu is megkereste, de azt mondta, csak a választások után áll módjában nyilatkozni. Az ügy azért is kínos, mert Kuna Tibor cégei, a Young and Partners és a Trinity International a kormányzati hátszélnek köszönhetően a piac legnagyobb kommunikációs ügynökségeivé nőtték ki magukat. Szinte majdnem az összes állami vállalat kommunikációját ők intézik, csak tavaly 14 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek meg.

Kuna kormányközeli megbízásai:

A MÁV tavalyi eredményeit 480 millióért reklámozta, a Szerencsejáték Zrt pedig 9,3 milliárdot költött el nála, de a Magyar Villamos Művek százmilliói is nála landoltak. Előfordul, hogy közvetlenül minisztériumokkal szerződik: tavaly 80 millióért szervezett vallási konferenciát az Emminek.

A 2016-os foci-Eb alatt pedig  376 milliót kapott az állami cégektől, hogy meccsnézést szervezhessen a Margitszigeten, amit a NER körforgásának megfelelően Habony Árpád lapjaiban hirdetett meg.

Kuna másik nagy cége, a Trinity pedig a többi  kommunikációs feladatra három milliárdot kapott. Zárásként 230 millióból forgathatnak imázsfilmet az esemény emlékére. Bár a szerződések alapján a csoda-vb-t külföldön is reklámozniuk kellett volna, a hirdetéseik a nemzetközi lapokig valahogy nem jutottak el.

 

olkt.hu/444.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!