50 ország közül csak a magyar és a fehérorosz kormány nem hozta nyilvánosságra a korrupciós jelentést

0

Az Európa Tanácshoz fordul a DK, hogy kiderüljön, milyen úton lehet elérni, hogy a magyar kormány nyilvánosságra hozza az országról készült korrupciós jelentést. Ötven országból csak Fehéroroszországban és Magyarországon nem lehet megismerni a jelentés tartalmát. Az ellenzéki pártok szerint a hallgatás, beismerése a korrupciónak. A Belügyminisztérium egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

Májusban készült el az Európa Tanács korrupcióellenes testületének jelentése a tagállamokról. A fehérorosz és a magyar kormány azóta sem hozta nyilvánosságra az elkészült jelentést. Legutóbb Jávor Benedek a Párbeszéd európai parlamenti képviselője érdeklődött a jelentésről, a politikus szerint Pintér Sándor válasza a trollkodás kategóriájába esik. A belügyminiszter ugyanis csak annyit válaszolt, hogy a testületnek nincsenek szabályai arra, hogy mikor kell nyilvánosságra hozni a jelentést.

A DK szerint azóta sem lett jobb a helyzet az országban, ezért az Európa Tanácshoz fordulnak, hogy megtudják: van-e más lehetőség arra, hogy ez a jelentés nyilvánosságra kerüljön.

További részletek itt:

http://www.atv.hu/belfold/20181126-korrupcios-jelentes-az-europa-tanacshoz-fordul-a-dk

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!