444: lopják a vagyonokat a láthatatlan miniszternő segítségével?!

Négy napig úgy volt miniszter, hogy nem is volt miniszter. Csak az ő vagyonnyilatkozata nem volt elérhető még egy hétig, amikor az összes kormánytagé már igen. Hiába a kormány tagja tavaly május óta, egyszer sem szólalt fel a Parlamentben. Kerüli a sajtót, de még a kormánypártit is, nem jár be a köztévébe, nem szállt be a kampányba, és nem sorosozik és nem migránsozik. De a háttérben egyengeti például az új magyar szuperbank létrehozását, ami minden bizonnyal Mészáros Lőrincé és üzleti köreié lesz. És az általa felügyelt bank a férje által irányított bank kötött.
Bártfai-Mager Andrea az Orbán-kormány láthatatlan embere. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt 38 társaság áll közvetlenül, olyanok, mint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a Nemzeti Közművek, a hulladékgazdálkodás, a Volánbusz, MÁV, Magyar Posta, MFB. Leányvállalatokkal együtt 200-nál is több cégről van szó. Vagyis ha tudnák az emberek a nevét, őt lehetne szidni a késő vonatok, az el nem vitt szemeteskukák vagy a soha meg nem érkező postai küldemények miatt.

A Google a „nyilatkozta Bártfai-Mager” keresésre inkább felajánlja a „nyilatkozat Bártfai-Mager” megoldást. A kormányzati honlap alapján a tárca nélküli miniszter havonta legfeljebb egy szereplést vállal, átadásokra is inkább az államtitkárai járnak. Egyszer tartott sajtótájékoztatót, egyszer sajtóbeszélgetést, néhány esetben előadásokat.

Az igaz, hogy azon kivételesnél is ritkább alkalmak egyikén, amikor interjút adott az akkor még Schmidt Mária-féle Figyelőnek, épp csak azt nem kérdezték tőle, hogy süt-e pogácsát a kormányülésekre:

2010-ben úgy indult a második Orbán-kormány, hogy nem volt női tagja. 2011-ben, karácsony előtt lett a kabinet tagja Németh Lászlóné (született Serényi Zsuzsanna). A fejlesztési minisztert Simicska Lajos bizalmi emberének tartották, keveset szerepelt, a háttérben intézte a rá bízott feladatokat.

Ezt a nyilvánosságkerülő szerepet kapta Bártfai-Mager Andrea is, aki 2018-ban úgy lett a kormány női tagja, hogy Németh Lászlóné után, 2014-18 között Orbán kabinetjében megint nem volt nő. Nemcsak a háttérbe húzódás közös a NER legelső és 2. női kormánytagjában. A Simicskával való látványos szakítás, majd az OTP konkurensét építő Lázár-Spéder-páros ejtése után Orbán Bártfai-Magerre bízta Németh Lászlóné feladatait. Először, 2016-ban még csak kormánybiztosként kapta meg a posta és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokat, ide csapva a  Magyar Fejlesztési Bankot és az MFB-csoportot, a Magyar Postát, a Nemzeti Közműveket és a mostanra már annyira fontos takarékszövetkezeti integrációt. Bártfai-Magernek a politikai ugródeszkán bemutatott gyakorlatával a miniszterelnök elégedett volt, mert a negyedik Orbán-kormány megalakulásakor már ott állt a 13 kollégája között.
Ha nincs a cégtemető, még ennyit sem lehetne tudni róla
A legtöbb hír még közvetlenül a miniszteri kinevezése előtt jelent meg Bártfai-Magerről. A G7 szerint ugyanis az-allamot-szazmilliokkal-megkarosito-ceghalo-mukodott-az-uj-miniszter-lakasan. Az hogy az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött Bártfai-Mager 165 négyezetméteres rózsadombi házában. A miniszterjelölt volt férje, Balogh Sándor vállalta magára a cégtemetős sztorit egy közleményben, amiben azt írta, hogy 20 éve elváltak már. Az ingatlant 2004 és 2016 között használta, de – mint írja – a volt feleségnek nem volt tudomása „az ingatlanban folytatott gazdasági tevékenységről”. Balogh Sándor kalandos életútjának ismertetésébe most nem mennénk bele, de beszédes, hogy ő volt a minden idők legjobban dráguló vizes világbajnokságát rendező Bp2107 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is.

További részletek a 444 weboldalon.

Kapcsolódó cikkek

Drámai helyzet a Rendőrségnél!

Rubóczki Tamás

Eurostat: Egyre több magyar család szegényedik el!

O.L.K.T.

83 évesen is lehet valaki pénzügyi zseni!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!