50 évre titkosítva? Vajon miért?…Tudjuk a választ.

1

1998. április 1-jén 17:35 és 17:45 között megölték Heffenträger Zsófia 11 éves kislányt körmendi lakásán. Az emberölésért 2002-ben jogerősen 13 év szabadságvesztésre ítélték Tánczos Gábort, amelyből a bíróság döntése értelmében (őrizetbe vételétől számolva) kilenc év és kilenc hónap letöltése után, 2008. január 20-án feltételesen szabadult. A bűnügy kegyetlensége mellett azért is kapott tartósan nagy figyelmet, mivel számos körülmény tisztázatlan vagy ellentmondásos maradt, például az elkövetés eszköze vagy az indíték. Ügyvédje, Somos Zoltán máig kitart Tánczos ártatlansága mellett, még könyvet is írt védence történetéről.

https://www.youtube.com/watch?v=ynecu8fUbRo

Az akkor 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során többször elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét. A beismerő vallomások – Tánczos Gábor tanúvallomásai szerint – fizikai kényszer és gyógyszeres befolyásoltság hatására születtek.

Az eset a szélsőjobboldali, illetve nemzeti radikális körökben is „nagy népszerűségre” tett szert, ahol a tiszaeszlári perhez hasonlítják; olvasatukban a gyermeket egy sakter ölte meg rituális célzattal, a gyilkosság mögött pedig egy ortodox zsidó vállalkozó állhatott, akinek új üdítőital-palackozó gyáregységét az áldozat vérével szentelték fel

Április 1-jén lesz a körmendi gyermekgyilkosság 15. évfordulója. A 11 éves H. Zsófikát bestiális kegyetlenséggel ölték meg, a bíróság elítélte Tánczos Gábort, aki 9 év 9 hónapot töltött börtönben.

A fiatalember 2008-ban szabadult, furcsa módon azonban nem húzza meg magát, nem lapít csöndben, újra és újra a nyilvánosság elé áll, hogy ártatlanságát hangoztassa.

Tánczos édesanyja, Gyöngyi. “– Azt vettem észre, hogy a fiam mellett tanúskodók közül többeket feltűnően fiatalon érte a halál. Nem akarok vádaskodni, nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, mindenesetre tény, hogy négy tanú már nincs az élők sorában. Hárman balesetben, egyikük pedig tragikus hirtelenséggel hunyt el. A karambolokat diszkóbalesetekként vizsgálták. A tanúk haláláról a helyi újság gyászrovatából értesültem. Egyikük sem érte meg a 40 évet – sorolta aggasztó információit az anya, aki nem akarta lapunkkal közölni az áldozatok nevét.”

Joggal merül fel a kérdés.

Miért titkosították az ügyet 50 évre.

Óhatatlanul arra gondol az ember, hogy miért titkosították az olajszőkítési ügyet is.

A válasz egyértelmű. Mert az elkövetőkl köztünk járnak és a hatalomnak nem áll érdekében, hogy ki derüljön az, hogy ki az elkövető.

Gondolkodjunk tehát! Nagy valószínűséggel nem egy átlagos suttyó a gyilkos, hanem igen befolyásos ember aki az egész bírói kart és a kormányzatot maga mögött tudhatja. Ilyen pedig kevés van az országban.

Akik tanúként tudnak, vagy tudtak valamit, azok szépen “véletlen balesetekben fiatalon meghalnak.

Pld:” Egyikük egy vállalkozó, aki 1998-ban a gyilkosság színhelye közelében lakott. Zsófi torkát egy szerdai napon vágta át gyilkosa. A vállalkozó tanúvallomásában azt mondta, hogy az azt megelőző hétfőn és kedden, sőt a gyilkosság napján is gyanús autókat látott parkolni a ház előtt. A férfi 2003-ban halt meg, 39 évesen.

Vagy:”A másik tanú 1998-ban még gyermek volt, többször együtt játszott Zsófival a ház előtti játszótéren. Ő a gyilkosság napjáról tett vallomást a rendőrségen. Balesetben vesztette életét. ”

Idézzük a Blikk cikkét:”A Körmenden élő, idén 37 éves férfi édesanya állítja: amíg él, harcol, hogy be­bizonyosodjon fia ártatlansága. Az asszony és fia jelenleg is egy lakásban él, és mindketten a vallásban keresnek vigaszt.

– Nem vagyunk jól – kezdte Tánczos Istvánné Gyöngyi. – Sajnos mind a kettőnknek tönkrement az élete. Azt megígérhetem, hogy minden eszközzel harcolni fogok a perújrafelvételért. Egyszer kimondja majd a hatóság is, hogy tévedtek – fogalmazott a fia ártatlanságában egyetlen pillanatig sem kételkedő édesanya.

Tánczos Gábort 2002-ben ítélték el H. Zsófia meggyilkolásáért. A férfi több beismerő vallomást is tett, később ezeket visszavonta, és a bíróságon már következetesen tagadta a gyilkosságot.

Zsófi 1998-ban saját lakásában halt meg, gyilkosa brutálisan megverte, majd átvágta a torkát. Az ügy hatalmas port kavart. Volt, aki hitt Tánczos ártatlanságában, mások viszont teljes meggyőződéssel hitték: a valódi tettes került rács mögé. Tánczos feltételesen 2008-ban szabadult a börtönből.

– A fiam nem dolgozik, és amíg én élek, nem is fog! Nagyon félek, hogy megölik, hiszen több fenyegetést is kaptunk. Egyszer maga a kislány egyik rokona jelentette ki, hogy végez Zsófia gyilkosával. Hogy engedjem így Gábort emberek közé? Nekem csak ő van, így nem kockáztathatok – közölte határozottan Gyöngyi. A nő azt is elmesélte, hogy fia már nem akar szerepelni a médiában, ő azonban mindig el fogja mondani: fia ártatlan.

Csehák Hajnalka pszichológus szerint leginkább abban az esetben nem tud valaki ennyi idő után is elengedni egy történetet, ha ártatlan.

– Természetesen előfordulhat az is, hogy ennek a borzalmas ügynek a folyamatos átbeszélése a legfőbb kapocs a mai napig anya és fia között. Ezért egyikük sem akarja lezárni, mert akkor légüres térbe kerülnének, amit egyikük sem bírna elviselni – vélekedett a szakember.

Tánczos Gábor ártatlan, a valódi gyilkosokat pedig egy abban az időben Vas megyében járt belterjes, ám nemzetközi befolyással bíró zsidó szekta tagjai között kell keresni. Most mindezt alátámasztja az egykori nyomozásban közreműködő dr. Lépold Józsefné rendőrségi grafológus kijelentése, amelyet az Újbuda Televízió egyik adásában tett, egy hónappal ezelőtt. Dr. Lépold Józsefné egyébként már a nyomozás során – Tánczos Gábor írását tanulmányozva – arra a következtetésre jutott, hogy Tánczos Gábor ártatlan, a gyilkosságot valaki más követte el. Most pedig ki merte mondani azt, hogy a gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Ugyan miféle befolyásos gyilkos vagy gyilkosok lehetnek azok, akiknek a kedvéért 50 évre titkosíthatnak egy ilyen mocskos ügyet?

A szakértő szerint ártatlan volt

Az Európa-szerte nagy elismerésnek örvendő dr. Lépold Józsefné grafológus szakértő, miután megnézte Tánczos írását, határozottan kijelentette: a férfi ártatlan, semmi köze a gyilkossághoz.”

Forrás: Blikk…http://www.borsonline.hu/celeb/sorra-halnak-tanczos-gabor-koronatanui/58585

 

 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!