2ezer forint egy palacsinta a Hungaroringen

Nem jószántukból emelték az egekbe az árakat a hungaroringes büfések — fakadt ki az egyik vállalkozó a Pénzcentrumnak, aki szerint másképp lehetetlen kitermelni a tetemes összegű helypénzt.

A hazai Forma-1-es nagydíj alatt nem akármilyen árakra kellett felkészülnie annak, aki a büfékben vásárolt. A lap ízelítőül feleleveníti:

Egy szelet pizza 2000 forintba,
egy perec 1000 forintba,
egy szelet rétes 1000 forintba,
a palacsinta 1500-2000 forintba került,
a gírosztál 4000 forint volt
míg egy üveg ásványvíz 800 forint.

Nekem ki kell fizetni a helypénzt, amitől meg mi dobunk minden évben egy hátast. A titoktartási záradék miatt nem mondhatok pontos összeget, de hétjegyű számról van szó egyetlen egységre… Emellett ki kell fizetnem az embereimet is, és persze az alapanyag meg a többi sincs ingyen — mondta el a lapnak egy büfés, aki idén is kint árult a Hungaroringen. A vendéglátós nem árulta el a pontos összeget, de más iparági források alapján a lap arról ír, hogy a nagyobb büféknek valóban 10 millió forint körüli összeget kell kifizetniük, de egy kisebb egységtől is milliós helypénzt szednek a magyar F1-es hétvégére.

A büfés szerint ugyanakkor megéri a dolog, hiszen idén is 100 ezer fölött volt a nézőszám a Ringen. Azt elismerte, hogy az árak inkább a külföldiek és a módosabb magyarok pénztárcájára vannak szabva.
Forrás 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ön tudja ki ez a hölgy?

H Miklós

Botrányt! Itt az év leleplező videója a csalásról

O.L.K.T.

Agyrém! Még pünkösdkor sem állnak le a migránsozással

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!