21 milliárdot tol a kormány a Kárpát-medence óvodáiba – a hazaiakra 3,5 milliárd jut

77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig

Közel 21,5 milliárd forintos forrásból elindul a Kárpát-medencei óvodafejlesztés második üteme, amelynek keretében 77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig – jelentette be Grezsa István kormánybiztos keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Közlése szerint jelen pillanatban a határon túli magyar óvodások száma 48 ezer körül van, a cél, hogy ez a szám legalább 60 ezerre duzzadjon, azaz a vegyes házasságból származó gyerekek is nagyobb eséllyel kerüljenek magyar intézményekbe.

Az új fejlesztéseknek köszönhetően az óvodai és bölcsődei férőhelyek száma több mint tízezerrel nő Kárpát-medence szerte. A második programrész során befejezik az a 19 óvodát is, amelynek fejlesztése az első ütemben indult – olvasható a háttéranyagban.

Itthon óvodafejlesztésre alapból tavaly és idén is 3,5 milliárd jutott, ennyi központi költségvetési forrásra nyújthatnak be pályázatot a települési önkormányzatok óvodafejlesztési projektekre és gyermekétkeztetési infrastrukturális feltételek javítására.

 

Hivatkozás:http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=21-milliardot-tol-a-kormany-a-k…

Kapcsolódó cikkek

A portugál tagpárt is csatlakozott azokhoz, akik nem szívesen látják Orbánékat a pártcsaládban

O.L.K.T.

Sehol az országban nem lehet kapni az epilepszia elleni legfontosabb gyógyszert

O.L.K.T.

Most nem nekünk kell nyalni, hanem a Fidesz teszi azt…Jön a választás.

O.L.K.T.

Hozzászólok