21 hónap letöltendő börtön a fideszesnek!

Egy év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték – felfüggesztve – Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt titkárát, aki többek között taxiszerűen vette igénybe az állami Audikat, pozíciójával visszaélve jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, illetve kért ki tulajdoni lapokat ingyen a járási hivataloktól. 

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány elnöke./Kép. mno.hu

Az Index.hu tudósítása szerint Bogdán László hosszú ideje húzódó ügyének végére egy beismerő vallomás tett pontot kedden a Fővárosi Törvényszéken. Bogdán 2010-től négy éven keresztül Hegedűs jobbkezének számított, ám 2014-ben menesztették, épp akkor, amikor a sajtóban gyanús hírek jelentek meg a miniszterelnöki megbízott alapítványáról. 

Az ügyészség 2016-ban azzal vádolta meg a volt titkárt, hogy alkalmanként a Miniszterelnökség szolgálati autójával és sofőrjével szállíttatta magát és kampányeszközeit arra a településre, ahol fideszes színekben indult és nyert a 2014-es polgármester-választáson. Egyszer még Hegedűs kutyáját is szolgálati kocsival vitte el sétálni. Akadt olyan eset is, hogy Bogdán – hivatali eljárást színlelve – térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a földalap pályázatain. 

Bogdán jelenleg az Agrárminisztérium egyik háttérintézményében dolgozik szakmai tanácsadóként – emlékeztetett a portál.

olkt.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

450 millió forintos uniós támogatást lophatott el egy alapítvány

O.L.K.T.

Volt idő hogy az egyik azt gondolta a másikról hogy ember, de hát mindenki tévedhet.

O.L.K.T.

“Gyermekeid lelkéből már kiöltek tisztességet, Istent és Hazát. Volt kínzólegények demokráciára tanítják ma az unokát.”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!