1000 milliárdos bírság vár Magyarországra

Ismerős az a szólás, hogy egyszer minden pohár betelik?

Nos, Brüsszelben ez megtörtént hazánkkal vagyis az Orbán kormánnyal szemben.

A brüsszeli revizorok 55 közbeszerzési eljárást, 665 millió euró értékű szerződést választottak ki a 2014-es termésből, a nagy értékű, illetve a kockázatosnak ítélt területekről. Közülük 13 tender akadt fenn a szűrőn, és összesen 16 kifogásolható tételt találtak, vagyis minden harmadik-negyedik eljárásban találtak súlyos szabálytalanságot. Ha ez nem lenne elég, kb.

minden másodiknál korrekciót írtak elő, több milliárd forint értékben.

A hibák javítására egy sor javaslatot adtak a brüsszeli szakértők és előre szóltak, hogy figyelni fognak. Hát ez nem hatotta meg a magyar illetékeseket, mert még romlott is a helyzet a korábbiakhoz képest. A 2015-2017-es időszakból 1200 milliárd forint összértékű közbeszerzést vizsgálva az Európai Bizottság 29-ből 24projektben talált kivetnivalót. Nem véletlenszerűen választották ki ezeket, hanem

amelyeknél már messziről bűzlött, hogy valami mutyi van.

A magyar delegáció azt próbálja most elérni, hogy csak 10%-os büntetést kapjanak (ami 400 milliárd forintra rúgna, és irgalmatlanul nagy összeg), szakértők szerint sanszosabb a 25%-os büntetés, ami már 1000 milliárd forint lenne.

Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Reviczky Gábor színművész díjat kapott a mérhetetlen seggnyalásért a Fidesztől!

Rubóczki Tamás

Polgári ellenállás és ultimátum!

Rubóczki Tamás

Vajna Tímea fánkozójának kampec!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!